• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Beşiktaş Porto'dan istediğini aldı

Beşiktaş Porto'dan istediğini aldı
UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Beşiktaş, grup lideri Portekiz'in Porto takımıyla1-1 berabere kaldı.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Beşiktaş’ın Porto takımıyla yaptığı maç 1-1 berabere sonuçlandı.

Karşılaşmanın ilk dakikasında rakibinden baskı yiyen Beşiktaş, buna rağmen Nihat’ın hazırladığı pozisyonda Bobo ile 2. dakikada gole yaklaştı. Ancak bu oyuncu pozisyonu iyi değerlendiremedi. Mücadele Porto’nun kontrolünde geçerken, Beşiktaş kendi yarı alanında kontrollü bir şekilde oynamaya çalıştı.

Beşiktaş, sahasında kalıp, rakibin kontra ataklarını engellemeye çalışırken, topa sahip olduğu anda da hızlı bir şekilde rakip kaleye inecek şekilde oynadı. 20. dakikadan itibaren baskıyı fazlasıyla hisseden siyah-beyazlı takım, zaman zaman savunmadaki kritik hatalara rağmen 36. dakikaya kadar dayanabildi. Beşiktaş, savunmanın arkasına atılan toplarla gole gitmeye çalışan Porto’nun bu hücum anlayışını 35. dakikada engelleyemedi. Bu dakikada savunmanın arkasında topla buluşan Falcao, kaleci Hakan tarafından düşürüldü ve Portekiz ekibi penaltı atışı kazandı. Penaltıyı kullanan Falcao meşin yuvarlağı filelere atınca siyah-beyazlı ekip 1-0 geriye düştü.

Maçta sadece 2. dakikada Bobo ile etkili bir pozisyon yakalayan ve daha çok savunmayı düşünen Beşiktaş, kalesini koruyamadı ve ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

Oyunu kanatlara yayıp rakip savunmayı açmaya çalışan Porto, özellikle ilk maçın skorer ismi Hulk ile zaman zaman etkili oldu.

İlk Yarı

2. dakikada Nihat’ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Bobo, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak Bobo’nun geç kaldığı andaki etkisiz vuruşunda, kaleci Helton meşin yuvarlağı kontrol etti.

5. dakikada Porto’nun sağ çaprazdan kazandığı serbest atışı kullanan Hulk, yerden sert bir vuruş yaptı, kaleci Hakan, meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

460.jpg

18. dakikada Hulk’un yerden pasında savunmanın arkasında topla buluşan Falcao, ceza alanına girdiği anda vurdu. Ancak geriden gelen Ersan’ın müdahalesiyle bu oyuncu istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak üstten auta gitti.

28. dakikada İbrahim Üzülmez’in hatalı pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topu yakalayan Falcao’nun aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

Penaltı: 35. dakikada orta sahadan savunmanın arkasına atılan topa yönelen Falcao, ceza sahasında kaleci Hakan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi.

GOL: 36. dakikada penaltı atışını kullanan Falcao, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısını da Porto, 1-0 önde kapadı.

İkinci Yarı

58. dakikada İbrahim Üzülmez ile bir pozisyonda tartışmaya giren Rodriguez, 39. dakikada gördüğü sarı karttan sonra ikinci sarı kartı görünce oyun dışında kaldı.

60. dakikada topu kontrol edip direkt kaleye sert vuruşunu yapan Holosko ile ceza sahasında etkili olan Beşiktaş, beraberlik golüne yaklaştı ancak pozisyon golle sonuçlanmadı.

460.jpg

GOL: 62. dakikada Beşiktaş’tan Nihat eski günlerini hatırlatan vuruşuyla takımına beraberlik golünü kazandırmayı başardı. Ceza sahasının sağında topu kontrol eden oyuncu çok sert ve mükemmel bir vuruşla kaleciyi adeta şaşkına çevirdi ve top filelerle buluştu: 1-1

65. dakikada daha önce sarı kartı olan İbrahim Toraman’ın faullu hareketini gören hakem bu kez Toraman’a ikinci sarı karttan kırmızı kart göstererek sahada oyuncu sayısında yeniden eşitliğe dönüşe sebep oldu.

70. dakikada Porto’yu az adamla yakalayan Bobo, götürdüğü topu kendi sert şekilde kaleye doğrulttu ancak top az farkla üstten auta çıktı.

72. dakikada kalecinin önünde Nihat ve Bobo’nun hemen önüne inen top, kalecinin ellerinde kaldı.

73. dakikada Hilbert’in ceza sahasına girip Bobo’ya uzattığı top iki Portolu oyuncudan geçemeyince atak sonuçsuz kaldı.

74. dakikada topu orta sahadan koparan Bobo, hızla ilerleyip kalecinin pozisyonunu iyi gördü ve üzerinden kaleye gönderdiği şut köşe direklerinin birleştiği noktaya çarparak auta çıktı.

79. dakikada Porto’nun tehlikeli atağında Falcao’nun vuruşunu Beşiktaş defansı kalenin tam önünden çıkarmayı başardı mutlak bir golü önlemiş oldu.

86. dakikada topu orta sahadan koparan Nihat, sağda ilerleyen Holosko’yu gördü. Ceza sahasına giren Holosko’nun sert şutu defanstan kornere çıktı.

Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı ve Beşiktaş karşılaşmadan beklediği puanlar ya da puan hedefini gerçekleştirerek Porto’dan ayrıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89