• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 4 °C

Beşiktaş: 2 HJK Helsinki: 0

Beşiktaş: 2 HJK Helsinki: 0
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımları arasında yapılan maç Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Beşiktaş, Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını her iki yarıda attığı gollerle 2-0 yenerek rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Beşiktaş, ikinci yarıya oldukça durgun başladı. Oyunun kontrolünü elinde bulundurmasına rağmen siyah-beyazlı takım, kalabalık savunma karşısında etkili noktalara topu aktaramayınca, bu yarının ilk 15 dakikasında rakip kale önünde gözükmedi. Ancak usta ayakları sahne alınca müthiş etkili bir takım haline gelen Beşiktaş, Guti ve Quaresma ortaklığında güzel bir golle kendisini rahatlatacak ikinci golü 66. dakikada buldu. Farkın ikiye çıkmasının ardından teknik direktör Bernd Schuster, Tabata'nın yerine Necip'i alarak takım savunmasını daha da kuvvetlendirdi ve sürpriz bir golü engellemeye çalıştı.

18811

Beşiktaş, HJK Helsinki karşısında çok fazla gol pozisyonuna giremese de kendisine avantajlı skoru getirecek golleri bulmasını bildi ve rakibini 2-0 yendi.

MAÇTAN DAKİKALAR

5. dakikada Quaresma'nın uzun pasında savunmadan seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Bobo, kalecinin önde olduğunu iyi gördü. Ancak Brezilyalı oyuncunun kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak oyun alanına döndü. HJK Helsinki savunması daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

14. dakikada soldan atağa çıkan Quaresma, çaprazdan ceza alanının hemen önünden yerden sert vurdu, ancak top yandan auta gitti.

23. dakikada taç atışından gelen topu ceza alanı içinde önüne alan Ernst'in dönerek şutunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı.

30. dakikada soldan ceza alanına topla giren Quaresma'nın kaleye paralel ortasında, Bobo'dan önce ayak koyan savunma, meşin yuvarlağı kornere attı.

35. dakikada yine soldan gelen Beşiktaş, aradığı golü buldu. Quaresma, ceza alanına girdiği anda sağ ayağının dışıyla güzel bir orta yaptı. Arka direkte topla buluşan Tabata'nın kafa vuruşunda, yerden seken meşin yuvarlak kaleciyi geçti. Çizgi üstünde boş durumda bulunan Hilbert, yine kafayla topu kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

52. dakikada Tabata'nın ceza alanı önünden sert şutunda, top kaleciden döndü. Ceza alanı içinde, önünde meşin yuvarlağı bulan Bobo, kötü bir vuruşla auta attı.

66. dakikada Guti'nin pasında ceza alanı önünde topla buluşan Quaresma, harika bir gol attı. Rakipleri karşısında topu bir süre sektiren Portekizli oyuncu, dönerek sert ve güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

82. dakikada Quaresma'nın pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Guti'nin sert şutunda, Magnusson'un ayağına çarpan meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

86. dakikada Holosko'nun sağ çaprazdan şutunda kaleci topu tokatladı. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

90 + 1. dakikada ani gelişen HJK Helsinki atağında Beşiktaş büyük tehlike atlattı. Bah'ın ara pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Parikka, bir anda kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Cenk, açıyı iyi kapatınca rakibinin etkili vuruşunu engelledi ve meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

90 + 2. dakikada Hilbert'in sol çaprazdan uzak mesafeden şutunda, kaleci topu kornere tokatladı.

Beşiktaş, rakibini 2-0 mağlup ederek rövanş için avantajlı bir skoru elde etti.

Hakemler: Ovidiu Alin Hategan, Octavian Sovre, Miklos İstvan Nagy (Romanya)Beşiktaş: Cenk, Ekrem, Zapotocny, Ferrari, İsmail, Hilbert, Tabata, Ernst, Guti, Quaresma, Bobo
HJK Helsinki: Wallen, Kansikas, Magnusson, Fowler, Scapini, Sorsa, Westo, Pelvas, Bah, Ojala, Mattia
Goller: Dk. 35 Hilbert, Dk. 66 Quaresma (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 6 Mattia (HJK Helsinki), Dk. 62 Zapotocny (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın HJK Helsinki ile oynadığı UEFA Kupası play off turu ilk maçında, siyah-beyazlıların yeni transferi Guti Hernandez ilk kez BJK İnönü Stadı'nda resmi bir maçta taraftarların karşısına çıktı.

Beşiktaş'taki ilk resmi maçına geçen hafta deplasmanda yapılan Bucaspor karşılaşmasında çıkan Guti, HJK Helsinki maçında ilk 11'de forma giyerek, İstanbul'da taraftarlarıyla ilk kez buluştu.

Siyah-beyazlı taraftarlar maç öncesi Guti ve diğer futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

CENK İLK RESMİ MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ta Hakan Arıkan'ın dün sakatlanması, Rüştü Reçber'in de sakatlığının sürmesi nedeniyle HJK Helsinki karşısında kaleyi yeni transfer Cenk Gönen korudu.

Denizlispor'dan transfer edilen ve bugüne dek sadece Villerreal ile oynanan hazırlık maçında forma giyen Cenk, HJK Helsinki karşısında ilk resmi karşılaşmasına çıktı.

8 YABANCI FUTBOLCU İLK 11'DE

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, HJK Helsinki karşısında 8 yabancı oyuncusuna ilk 11'de görev verdi.

Guti, Quaresma, Zapotocny, Ferrari, Ernst, Tabata, Bobo ve Hilbert ilk 11'de oynarken, Türk futbolculardan da Cenk, İsmail ve Ekrem ilk 11'e girdi.

Bu arada geçen haftaki Bucaspor maçında ilk 11'de oynayan Necip, İbrahim Üzülmez ve Nihat Kahveci yedek kulübesinde yer alırken, Erhan ile dün sakatlanan Hakan kadroya alınmadı.

Hakan ve Rüştü'nün yokluğunda A2 takımı kalecisi Umut Kaya kadroya dahil edildi. Yedek kulübesinde ayrıca Holosko, Ersan ve Nobre oturdu.

BOBO KAPTAN ÇIKTI

Beşiktaş'ta kaptanlardan İbrahim Üzülmez ve Nobre'nin yedek, Delgado'nun kart cezalısı, İbrahim Toraman'ın da sakat olması nedeniyle sahaya kaptan olarak Bobo çıktı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, maç başlamadan kısa bir süre önce futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu ve 'şampiyon' diye tempo tuttu.

TARAFTARLARIN İLGİSİ

Sıcak hava ve maçın iftar saatine denk gelmesine rağmen siyah-beyazlı taraftarlar HJK Helsinki maçına ilgi gösterdi.

Sadece iki açık tribünde küçük boşluklar gözlenirken karşılaşmayı 25 bini aşkın taraftar izledi.

ZEMİN BOZUKTU

BJK İnönü Stadı'nın zemininin bir hayli bozuk olduğu gözlenirken, özellikle kale önlerinde çimlerin azaldığı görüldü.

Futbolcuların maç öncesi ısınma hareketlerini yapmalarının ardından görevliler sahaya girerek, kalkan çimleri ve bozulan bölümleri onarmaya çalıştı.

16 YIL SONRA GELEN RÖVANŞ

HJK Helsinki ile daha önce 15 Eylül 1994'te Kupa Galipleri Kupası 1. tur ilk maçında karşılaşan siyah-beyazlılar, 16 yıl sonra rakibiyle rövanşa çıktı.

Siyah-beyazlılar, İstanbul'daki maçı 2-0 kazanmış, deplasmanda 1-1 berabere kalarak turu atlamıştı.

KARTAL YUVASI'NA BÜYÜK İLGİ

Siyah-beyazlı taraftarlar HJK Helsinki maçı öncesi kulübün resmi ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası mağazalarına büyük ilgi gösterdi.

Taraftarların özellikle Guti ve Quaresma formalarını satın aldıkları gözlendi.

BAŞKAN DEMİRÖREN DE MAÇTA

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören de karşılaşmaya eşi Revna, oğulları Erdoğan ve Cemal ile birlikte geldi.

Erdoğan Demirören Guti, Cemal Demirören ise Quaresma forması giyerek maçı izledi.

16 TARAFTAR, 1 GAZETECİ İLE GELDİLER

HJK Helsinki, Beşiktaş maçına sadece 16 taraftar ve 1 gazeteci ile geldi.

Az sayıdaki Fin taraftar kendilerine ayrılan eski açık tribünden maçı izlerken, Fin takımını Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne akredite olan sadece 1 gazeteci takip etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89