• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Beraberlik istemediğimiz sonuçtu

Beraberlik istemediğimiz sonuçtu
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisinde beraberliğin istemedikleri bir sonuç olduğunu söyledi.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Beraberlik istemediğimiz sonuçtu.

 Sarı-lacivertli takımın kendi sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan genç teknik adam, ligin ilk 5 haftasında sadece 7 puan topladıklarını ve bunun da istediği bir durum olmadığını kaydetti.

Rakiplerinin son haftalarda aldığı sonuçlarla kendilerine karşı moralli olduğunu buna karşın kendilerinin ise moral olarak düşük seviyede olduklarını ifade eden Aykut Kocaman, "Beşiktaş özgüvenini sahaya yansıttı. Derbi maçta en büyük amacımız oyunu rakip alana götürmekti. Rakibin tecrübeli oyuncuları, arkasındaki moral rüzgarı, bununla beraber biraz da futbol kurallarını zorlayan sertlikleri vardı. Cüneyt Çakır'ın bu konuda kendisini görmesi lazım. Seyircimizin de desteği ve istekli halimizle oyunu rakip sahaya itmeye başladık. Golden sonra esas oyun başladı, çok önemli pozisyonlar üretmeyi başardık, becerikli ve yetenekliydik. Bütün maç boyunca bir tanenin dışında gole çevirecek üretkenliği sağlayamadık. Bu tip maçlarda özellikle oyunun gelişimleri hep böyle oluyor. Öne geçen taraf mümkün olduğu kadar bir ayağı geriye doğru gitme hissediyor. Maç bu şekilde ikinci yarıda cereyan etti. İkinci yarıda da önemli pozisyonlar yakaladık. Maçı iki farka götüremediğiniz zaman Beşiktaş'ın maça tutunacağı belliydi. Penaltı golüyle beraberlik istemediğimiz sonuçtu. Esas olan durdurabilmek ve tekrar pozisyonlar üretmekti. Bunu başardık ama bulduğumuz 6-7 pozisyonu değerlendiremedik." diye konuştu.

Bir gazetecinin Emre Belözoğlu'nun ikinci yarı neden çıktığını sorması üzerine Kocaman, sakatlığından dolayı Emre'nin ikinci yarıda görev yapamadığını söyledi. Stoch'un bu maçta neden oynamadığının sorulması üzerine genç teknik adam, şunları söyledi: "Sahaya çıkan oyuncu grubunun oynadığı oyundan hem de özellikle istekli hallerinden şikayet etmiyorum. Şikayet ettiğimiz tek şey, özellikle pozisyonları değerlendirmede sorunumuz olmasıdır. Tercihler doğruydu. Yanlış bir şey yok. Sonuç üzerinden hareket edersek her şey yanlış sonuç olumsuz olduğunda. Derbide yabancı kısıtlaması olduğu için Stoch'u kullanamadık. Eğer kısıtlama olmasaydı Stoch'un sahada olma ihtimali yüksek olurdu."

Aykut Kocaman, maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın çok formda olmadığını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89