• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 10 °C

'Bazı Senaristler ruh hastası'

'Bazı Senaristler ruh hastası'
AK Partili İncekara: "Yaprak Dökümü, Fatmagül'ün Suçu Ne gibi dizilerin senaristlerinin ruh sağlığından şüpheliyim"

Televizyon dizilerinin çocukların ruh sağlığını bozduğunu öne süren, TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, aileleri uyardı. İncekara, “Yaprak Dökümü, Fatmagül’ün Suçu Ne?” gibi dizilerin sapıklıkları teşvik ettiğini savunurken, “Senaristler ruh hastası. Ruh sağlıklarından ciddi şüphelerim var” dedi.

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, izlenme rekorları kıran melodram televizyon dizilerinin çocukların ruh sağlığını bozduğunu belirterek, aileleri bu dizileri çocuklarına izlettirmemeleri konusunda uyardı. İncekara, “Yaprak Dökümü, Fatmagül’ün Suçu Ne?” gibi dizileri örnek gösterirken, dizilerin sapıklıkları teşvik ettiğini savundu. İncekara senaristlerin ruh hastası olduğunu, kendi şuuraltlarındaki rahatsızlıkları dizilere yansıttıklarını iddia etti.

‘NEREYE GİTSEK KAÇAMIYORUZ’

Habertürk’e konuşan İncekara, uluslararası toplantılar için sık sık yurtdışına çıktığını, buralarda da Türk dizilerinin izlendiğini görmekten dolayı şaşırdığını ifade etti. Son olarak Azerbaycan’da kadınların “Yaprak Dökümü ve Fatmagül’ün Suçu Ne?” dizilerini izlediğini görünce şaşırdığını kaydeden İncekara, “Nereye gitsek kaçamıyoruz. Türkiye yetmiyor gibi, Azerbaycan, Ortadoğu her yeri sardılar. Aileleri uyarıyorum.

Bu tür dizileri çocuklarına izlettirmesinler, kendileri de izlemesinler. İzleyeceklerse çocukları yanlarında olmasın” dedi. Bu tür dizilerin insanlardaki sapık yanları ortaya çıkardığını, sapıklıkları teşvik ettiğini öne süren İncekara, dizi yapımcıları yerine senaristler ve daha çok da reklamverenlerin bunda etkili olduğunu savundu.

‘5-6 KORUMAYLA GEZİYORLAR’

Dizi yapımcıları ve reklamverenlerin, muhafazakâr kadınlar ve erkekler olduğunu söyleyen İncekara, dizilerin teşvik ettiği sapıklıkların insanları olumsuz etkilediğini belirterek, “Tabii kendi çocuklarını 5-6 korumayla gezdiriyorlar. Onlar için sorun değil” yorumunu yaptı.

İncekara, dizilerde gelişen olayların sapıklıkları teşvik ettiğini söylerken, “Senaristler ruh hastası gibi dizi yazıyor. Ruh sağlıklarından, şuuraltlarından şüphe ediyorum” dedi.

Bu tür dizilere karşı mücadelenin yolunun reklam verenleri etkilemek olduğunu belirten İncekara, “Parayı bastırıp reklam verenler sayesinde diziler yayınlanıyor. Reklam kesilmediği sürece dizi de devam ediyor. İşin uzmanları, işi bilenler, duyarlı insanlar tepki gösteriyor ama bu değirmenin suyu kesilmediği sürece bu tür diziler kaldırılmaz. O nedenle ailelerin çocuklarını koruması gerekiyor. Dizileri izletmesinler” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89