• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 5 °C

Baykal'a selam gönderen Ergenekoncu

Baykal'a selam gönderen Ergenekoncu
Baykal “gerçek aydınlar ve vatanseverler” diyerek Ergenekon sanıklarının bayramını kutlamıştı. Sanık Prof. Dr. Yurtkuran da verdiği demeçle.....

CHP lideri Baykal “gerçek aydınlar ve vatanseverler” diyerek Ergenekon sanıklarının bayramını kutlamıştı. Sanık Prof. Dr. Yurtkuran da verdiği demeçle Baykal’a teşekkürlerini iletti.

Her fırsatta “Ergenekon’un avukatıyım” diyen CHP lideri Deniz Baykal’ın, avukatlığın gereklerini de yerine getirdiği ortaya çıktı. Baykal’ın bayram nedeniyle selamladığı Ergenekon sanıkları da Baykal’a saygılarını sunmakta gecikmedi. Hastalığı nedeniyle tahliye olunca ilk olarak Baykal’a teşekkür ziyaretine giden Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, “Sayın Baykal’da net bir şekilde yanımızda olduğunu kaydetti” demişti. Yurtkuran şimdi de “Cezaevine girdikten sonra en çok Deniz Baykal sahip çıktı” dedi.

KARŞILIKLI BAYRAMLAŞMA SÜRÜYOR

CHP lideri Baykal, partililerle bayramlaşmaya ‘gerçek vatanseverler’ dediği Ergenekon sanıklarına selam göndererek başlamıştı. Hukuk ihlalleri yaşandığını savunan Baykal “Silivri Cezaevi’nde acılar çekmekte olan bu memleketin dürüst ve namuslu aydınlarını, vatanseverlerini selamlıyorum” diyerek Ergenekon sanıklarına selam göndermişti. Baykal’ın selamına karşılık gecikmedi. Milliyet gazetesine konuşan Ergenekon sanığı Yurtkuran, sanıklar adına Baykal’a teşekkür etti.

CEZAEVİNDE EN ÇOK BAYKAL SAHİP ÇIKTI

“Ergenekon’un avukatıyım” dediği günden bu yana kendisi ve parti yönetimi her fırsatta sanıkların avukatlığını yapan Baykal’ın, avukatlığın tüm gereklerini de yerine getirdiği bir kere daha kanıtlandı. Yurtkuran “Cezaevine girince bize en çok Baykal sahip çıktı. Milletvekillerini gönderdi, ‘İsteğiniz var mı’ diye sordurdu. Her grup toplantısında bizden bahsetti” dedi.

CHP FİİLEN DE AVUKAT KOLTUĞUNDA

Sanıkları desteklemek amacıyla geçen haftalarda Ergenekon duruşmasına giden CHP milletvekilleri Şahin Mengü ve Atilla Kart’ın, izleyici koltuğu yerine avukat koltuğunda oturdular. CHP’li vekillerin, mahkeme hayetinden “Duruşmaya gözlemci olarak katıldık. Avukat koltuğunda oturmak istiyoruz’’ diyerek izin aldıkları öğrenildi.

Baykal’la savunma çalışıyor!

CHP lideri Deniz Baykal ‘Ergenekon avukatıyım” derken, Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran’ın avukatının da CHP’li adaşı olması ilginç bir tesadüf olarak gösterildi. Yurtkuran’ı, savunacak olan avukatlar arasında Bursa Barosu avukatlarından Deniz Baykal da bulunuyor. Prof. Dr. Yurtkuran, davayla ilgili hazırlıklarını CHP Genel Baykanı’nın adaşı ve meslektaşı olan Deniz Baykal ile birlikte Bursa’daki evinde sürdürüyor. CHP lideri Baykal`ın adaşı ve meslektaşı olan Bursa Barosu avukatlarından Deniz Baykal, CHP`den Nilüfer Belediyesi Meclisi Üyeliği’ne seçilmişti.

Koğuş ağası oldum’

10 Mart 2009’da kanserli olan sol testisini aldıran Yurtkuran, 17 Nisan’da Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. 24 Haziran’da by pass ameliyatı olan Yurtkuran 25 Haziran günü tahliye edilmişti. Yurtkuran şimdi kanser tedavisi kapsamında radyoterapi görmeye hazırlanıyor.

Silivri’de Ondokuz Mayıs üniversitesi eski Rektörü Ferit Bernay’la aynı koğuşu paylaşan Uludağ üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Yurtkuran’ın koğuşuna son gün Mustafa Balbay da yerleştirilmiş. Yurtkuran koğuştaki en yaşlı kişi olduğu için de ‘koğuş ağası’ seçilmiş ve disiplinli bir ağa olmuş.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89