• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Başınıza gelirse hemen 184'ü arayın

Başınıza gelirse hemen 184'ü arayın
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, acil hastalardan kamu ve özel hastanelerin hiçbir şekilde para talep edemeyeceğini belirtti.

Akdağ, "Vatandaşımız haklarının farkında olsun, asla boyunlarını bükmesinler. Böyle durumlarda 184 numaralı telefonu arayarak mağduriyetlerini bize bildirsinler. Vatandaştan para talep edilmesi durumu hastanenin ruhsatının iptal edilmesine ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu hastanelerle sözleşmelerini iptaline gidebileceği bir süreçtir." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, öğle saatlerinde Erzurum'a geldi. Vali Sebahattin Öztürk ve vali yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Akdağ, valilik makamında basın açıklamasında bulundu. Acil hastalara nasıl davranılacağıyla ilgili genelgeye bir takım ilaveler yapılarak yeni bir genelge yayınlandığını kaydeden Bakan Akdağ, sosyal güvencesi olsun olmasın acil hastalardan hiçbir sağlık kuruluşunun para talep edemeyeceğini söyledi. Özel veya kamu hastanelerinin bu kurala uymak zorunda olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, mağdur olan vatandaşın 184 numaralı telefonda şikâyetlerini bildirmelerini söyledi.

 Vatandaşın haklarının farkında olmasını isteyen Bakan Akdağ, "Artık Türkiye'de hiçbir vatandaş acil bir hastalığı için hastaneye gittiğinde hastaneden geri çevrilemez. Kendisinden herhangi bir ücret istenemez. Tedavileri yapılıncaya kadar kendisinden 'evrak getir sonra işini yapalım' denilemez. Acil bir hasta özel hastaneye dahi götürülse vatandaştan herhangi bir para talep edilemez. Sosyal güvencesi olan vatandaşın ödemesini Sosyal Güvenlik Kurumu yapar. Acil hastaları, yoğun bakım hastaları için ilave bir parayı hiçbir hastane vatandaştan alamaz. Sosyal güvenliği yoksa vatandaşın verilen hizmetin karşılığıyla ilgili hususları ya sosyal yardımlaşmaya ya da belediyelere yazılmaktadır. Bunu ilgili kurumlar yapacak." Şeklinde konuştu.

Acil hastalar için herhangi bir para istemeninTürkiye Cumhuriyeti'nde mümkün olmadığının altını çizen Bakan Recep Akdağ sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu kim yapıyorsa suç işlemektedir. Anayasayı, kanunları, yönetmelikleri göz ardı etmektedir. Türkiye, acil hasta vatandaşına sahip çıkma anlamında tüm dünyaya örnek olabilecek sosyal devlet anlayışını otaya koymuştur. Mağdur olan bu durumdaki vatandaşlara parasını geri ödettiriyoruz. Bunu tekrarlayan hastaneyi uyarıyoruz. Kurala uymayan ve tekrarlayan özel hastanelerin ruhsat iptali ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu hastanelerle sözleşmelerini iptale gidebileceği bir süreçtir."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89