• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Bankalar faiz indirimi yarışında

Bankalar faiz indirimi yarışında
Bankaların konut, kredi, taşıt ve ihtiyaç kredilerindeki faiz indirim yarışı devam ediyor. İndirime en çok düşük faizli konut kredisi kullanmak isteyen tüketiciler ilgili...

 Krizin ilk etkileri ile tırmanışa geçen faiz oranları, global krize dair dünyada ve Türkiye'de olumlu sinyalle alınması ile birlikte son aylardaki düşüşünü hızla sürdürüyor.

Özellikle konut kredisi faiz oranlarındaki indirim ile tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışan bankaların faiz yarışı, en çok birikimini konut alarak değerlendirmek isteyen tüketiciler tarafından ilgi görüyor. Son olarak Garanti, İş Bankası, Akbank, ING Bank ve Anadolubank, yüzde 1'in altına indirdiği faiz oranları ile tüketiciye yeni fırsatlar sunuyor.

TEB, KONUT, TAŞIT VE İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Türk Ekonomi Bankası (TEB) konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını indirdi. konut kredisi faiz oranının 1 yıla kadar vadede yüzde 0,82'ye, daha uzun vadelerde yüzde 1,16'ya düşürüldüğü bildirildi.

Bankanın, taşıt kredisi faiz oranını yüzde 1,43, bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranını 1,58 olarak belirlediği kaydedildi.TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, özellikle konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin kredi faizlerindeki komisyon oranlarına ve masraflara dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek,''Bugünkü rekabet ortamında tüketicilere en uygun koşullarda mortgage kredisini biz sunuyoruz'' dedi.TEB'in ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen tüketicilere kredi desteği vermeyi sürdürdüğünü ifade eden Kişmir, yılbaşından bugüne kadar geçen sürede ihtiyaç kredilerinde sektör yüzde 5,8 büyürken, TEB'in yüzde 16,5, konut kredilerinde de sektör ortalamasının üzerinde büyüdüğünü kaydetti.

FİNANSBANK KONUT KREDİ FAİZİNİ 0,66'YA DÜŞÜRDÜ

Finansbank'ın konut kredisi faiz oranını 0,66'ya düşürdüğü bildirildi.Finansbank'tan yapılan yazılı açıklamada, bankanın konut kredisi faiz oranlarında indirim yaparak 12 ayda faiz oranını 0,66'ya düşürdüğü, faiz oranının 24 ayda 0,92, 36 ayda 0,99, 48 ayda 1,02, 60 ayda 1,06, 84 ayda 1,12 ve 180 ayda 1,15 olarak belirlendiği kaydedildi.Finansbank Perakende Pazarlama Grup Yöneticisi Erkin Aydın, konut kredisinde maliyetleri ve gelişen piyasa koşullarını dikkate alarak faizlerde indirim yaptıklarını, ihtiyaç ve taşıt kredilerinde de önümüzdeki günlerde benzeri bir indirim yapılmasını değerlendirdiklerini ifade etti.

YAPI KREDİ:KONUT KREDİLERİ BİR MİKTAR DAHA DÜŞEBİLİR

Yapı Kredi Konut Finansmanı Pazarlama Bölüm Başkanı İsmet Erdem, piyasada önümüzdeki dönemde Merkez Bankası'nın kısa vadeli faizlerde bir miktar daha indirim yapma alanı olduğu ve bu düşük faiz seviyesinin bir süre devam edeceği beklentisi bulunduğunu, bu koşullar altında yakın dönemde konut kredisi faizlerinin de bir miktar daha aşağı gidebileceğini kaydetti.

AKBANK:ŞU ANDA DAHA FAZLA DÜŞÜŞ ÖNGÖRMÜYORUZ

Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge de bir süredir devam eden düşük faiz ortamının, piyasalardaki güven artışı ile birleşmesi sonucunda kredi faizlerinde banka olarak büyük indirim yaptıklarını, kredi faizlerinin bir süre yatay devam etmesini öngördüklerini kaydetti.

Galip Tözge, uzun süreden beri tüketicilere sundukları 10 yıla kadar varan vade imkanının yanı sıra mortgage kredilerinde yüzde 1'in altına düşen faiz oranlarının müşteriler, emlak ofisleri ve konut projeleri için talebi canlandırarak hem konut sektörünü hem de mortgage kredilerini olumlu etkileyeceğini ifade etti.

GARANTİ: KONUT ALIMI İÇİN EN İYİ DÖNEM

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven ise, Garanti bankası'nın her hafta binin üzerinde konut kredisi başvurusu aldığını belirterek, Şubat 2009'dan itibaren konut fiyatlarının ufak da olsa bir artış trendine girdiğini, faizlerin düşmesinin diğer ekonomik verilerdeki olumlu gelişmelere bağlı olması nedeniyle bu gelişmelerden konut fiyatlarının da olumlu etkileneceğini, dolayısıyla konut fiyatlarında yukarı doğru ivmenin devam edeceğini vurguladı.

Faizlerde düşüş beklentisi nedeniyle, ev alımı ertelendiği takdirde aylık taksitler açısından iyileşme sağlanması söz konusu olsa da konut fiyatlarındaki artışın bu kazanımı ortadan kaldırabileceğinin altını çizen Güven, ''Hatta konut fiyatındaki artış, kredideki tasarruftan yüksek bile olabilir. Bu nedenle bir tüketici için konut alımı için en iyi dönem, mevcut faiz oranları ve mevcut konut fiyatlarıyla bütçesine uygun bir konut bulduğu zamandır'' dedi.

ZİRAAT BANKASINDAN FAİZ İNDİRİMİ

Ziraat Bankası, 1 yıl vadeli tüketici kredisi faizini yüzde 0,70'e, taşıt kredisi faizini yüzde 1,24'e, konut kredisi faizini yüzde 0,95'e indirdi.Banka, bireysel kredilerin faizinde, 0,89 puan ile 0,25 puan arasında değişen indirime gitti.

Yarından geçerli olacak faiz indirim çerçevesinde, 1 yıl vadeli tüketici kredilerinin faizi yüzde 1,59'dan yüzde 0,70'e, taşıt kredilerinin faizi (kaskosu Ziraat Bankası tarafından yapılırsa) yüzde 1,49'dan yüzde 1,24'e, (kaskosu Ziraat Bankası'ndan yapılmazsa) yüzde 1,54'ten yüzde 1,29'a, konut kredilerinde ise yüzde 1,27'den yüzde 0,95'e düşürüldü. Banka, tüketici kredilerine, 13-24 ay vadede yüzde 1,09, 25-36 ay vadede yüzde 1,19, 37-48 ay vadede yüzde 1,29 faiz uygulayacak.

Konut kredilerinin faizi, 3 yıla kadar vadede aylık yüzde 0,95, daha uzun vadede yüzde 1,05 olacak. Kaskolu taşıt kredilerinde aylık faiz, bütün vadeler için aylık yüzde 1,29 olarak belirlendi. Bankanın kullandırdığı masrafsız/komisyonsuz kredilerde, 1 yıl vadeli tüketici kredilerinde ve kaskolu taşıt kredilerinde yüzde 1,44, kaskosuz taşıt kredilerinde yüzde 1,48, konut kredilerinde ise yüzde 1,35 aylık faiz alınacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89