• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 18 °C

Bakan Dinçer: Değişiklik işsizliği de çözer

Bakan Dinçer: Değişiklik işsizliği de çözer
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, demokratikleşme ile ekonomik gelişme arasında doğrusal ilişki olduğunu söyledi.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, demokratikleşme ile ekonomik gelişme arasında doğrusal ilişki olduğunu, bu nedenle Anayasada özgürlüğü artıran düzenlemelerin işsizliğin de önüne geçebileceğini söyledi.

Genel Kurulda, Anayasa değişikliği teklifinin 5. maddesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Dinçer, Türkiye'de sendikal örgütlenme ile ilgili ciddi sorunlar olduğunu ifade etti. Ülkede sendikalı işçi oranının yüzde 6 gibi düşük bir oranda olduğunu belirten Dinçer, bunun önemli nedenlerinden birinin, anayasadaki mevcut bazı düzenlemelerden kaynaklandığını ifade etti.

Anayasada yapılmak istenen değişikliklerin işsizliği önleyip önlemeyeceği yönünde sorular sorulduğunu kaydeden Dinçer, demokratikleşme ile ekonomik gelişme arasında doğrusal bir ilişki olduğunu söyledi.

Sürekli değişen rekabetin olduğu ortamda otoriter yönetimin bir engel teşkil ettiğini vurgulayan Dinçer, demokratikleşmenin, özgürleşmenin, insanlarda güveni artıran bir fırsat olarak algılanması gerektiğini belirtti. Dinçer, bu nedenle anayasada özgürlüğü artıran düzenlemelerin işsizliğin de önüne geçebileceğine dikkati çekti.

Milletvekillerinin 4-C ile ilgili eleştirilerini de yanıtlayan Dinçer, ''4-C'yi biz çıkarmadık. Sizlerin döneminde kapı dışarı edilen işçilere yeni fırsatlar verdik'' diye konuştu.

CHP'li milletvekillerinin madde ile ilgili verdiği önerge üzerine konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal da bir önceki birleşimde yaşanan tartışmayla ilgili, AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'i kastederek, ''Efeliğin şekli vardır. Ceketin önü iliklenip kravat düzenlenmez. Bizim bildiğimiz efelikte, ceket çıkarılır, kollar sıvanır'' dedi.

AK Parti iktidara geldiğinden beri sorunların artarak devam ettiğini öne süren Koçal, AK Parti'nin korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını, haram ve yetim hakkı yediğini iddia etti.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti'nin millet iradesini iyi bildiğini, bu iradeden çekinmediğini ve milletin bir parçası olduğunu ifade etti. AK Parti'nin yetkiyi milletten aldığını ve hizmeti millete götürdüğünü belirten Canikli, ''Gerçek haramzade, yetkiyi milletten alıp, hizmeti başkasına götürendir'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89