• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Diyarbakır 29 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 11 °C

Bahçeli, Öcalan'ı dinlemediler diye HDP'ye kızdı

Bahçeli, Öcalan'ı dinlemediler diye HDP'ye kızdı
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubuna ilişkin açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, Öcalan’ın “HDP’nin istismarına müdahale için tarafsızlık çağrısı yaptığını” iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran seçimleriyle ilgili mektubunu değerlendirdi.

HDP'nin Öcalan'ın çağrısına uymamasını eleştiren Bahçeli, ''HDP'nin marazi ve mahsurlu stratejisinde bir değişikliğe gitmeme iradesi 23 Haziran üzerinde oynanan ahlaksız oyunu iyice gözler önüne sermiş olacaktır" şeklinde yorumladı.

Bahçeli açıklamasında Öcalan hakkında da ilginç değerlendirmelerde bulundu. Öcalan'ın HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yaptığını söyleyen Bahçeli, "Mektup HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur" diye konuştu.

Bahçeli'nin basın açıklaması şöyle;

''Cumhur İttifakı istikbalin mimarı, istiklalin muhafızıdır. Hiçbir fitne-fesat akın ve akımı ittifakımızın sağlıklı doğasına, sağlam duruşuna zarar veremeyecek, mukavemetimizi kıramayacaktır. CHP’nin başını çektiği, İP’in bütün imkânlarıyla destek verdiği, iç ve dış odakların açık açık yardım ve yataklık yaptığı Zillet İttifakı karanlık emellerine ulaşamayacaktır. PKK’nın siyasi izdüşümü olan HDP’nin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayına vermiş olduğu açık çek, verdiği katkı, gösterdiği yoğun ilgi ve alaka milletimizde büyük bir infiale neden olmaktadır. HDP ve Kandil CHP’nin yanında hizalanmıştır.

Karşımızdaki tablo esef ve ibret vericidir. HDP’yle CHP arasında kurulan al-ver süreci, kirli pazarlıklar, kahredici anlaşma ve uzlaşmalar milli bekamız açısından ağır risk ve tehdittir. İmralı’da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını çeken teröristbaşı anlaşılan odur ki, HDP’nin istismarına müdahale etmek, hatta önüne geçmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır. Teröristbaşının mektubu HDP’nin vahim sapmasına, Zillet İttifakı’na verdiği rezil desteğine itirazın, tepkinin ve bundan duyduğu rahatsızlığın eseri ve sonucudur''

Ne oldu?

Dün devletin yayın organı AA tarafından yayınlanan mektubunda Öcalan’ın seçime dönük çağrı yaptığı iddia edilmişti. Servis edilen haberlerde Öcalan’ın “seçimde tarafsız olun” dediği öne sürülmüştü.

Bugün bir açıklama yapan Asrın Hukuk Bürosu yani Öcalan’ın avukatları ise 18 Haziran’da İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde yaptıkları dördüncü görüşmenin detaylarını aktardı.

Avukatlar, servis edilen haberlerde öne çıkarılan “seçimde tarafsızlık” vurgusuna karşın Öcalan’ın “HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ettiği”ni ve bununla da “toplumsal uzlaşıyı” kast ettiğini vurguladı.

Öcalan’ın açıklanan mektubu ve dünden beri süren tartışmalara ilişkin açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan da “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AA’ya etik dışı bir şekilde sızdırılan bu metin üzerinden partimizi ve Sayın Öcalan’ı karşı karşıya getirmeye çalışması, siyasette ne kadar pragmatist davrandığını ve çaresiz kaldığını göstermektedir” dedi.

Açıklamada ayrıca, HDP’nin 23 Haziran’daki “İstanbul seçimlerine yönelik olarak seçim stratejisinde ve taktik adımlarında bir değişiklik söz konusu olmadığı” vurgulandı.

Diğer yandan Öcalan’ın mektubu AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından “Burada aslında bir iktidar mücadelesi var. Öcalan ve Demirtaş noktasında ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor” şeklinde yorumlandı.

Bu yoruma yanıt niteliği taşıyan röportajında Selahattin Demirtaş ise “Sayın Öcalan’a barış ve demokrasi girişimleri noktasında güveniyoruz; elbette kendisinin yanında olacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89