• BIST 10225.48
  • Altın 4302.75
  • Dolar 40.1037
  • Euro 46.6403
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 33 °C
  • Berlin 19 °C

'Ayşe Şan’ın vasiyeti yerine getirilmeli'

'Ayşe Şan’ın vasiyeti yerine getirilmeli'
Ayşe Şan ölümünün 18. yıldönümünde Diyarbakır'da bir geceyle anıldı.

Kürt müziğinin bir döneme damgasını vurmuş kadın sanatçılarından Ayşe Şan 18. ölüm yıldönümünde Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda görkemli bir geceyle anıldı.

Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı tarafından düzenlenen anma gecesinde her kuşaktan insan yoğun ilgi gösterdi. Kürt müziğinin “taçsız ve tahtsız kraliçesi” olarak tanımlanan sanatçı Ayşe Şan’ın kızı Yasemin Şan ve oğlu Murat Şan da katıldığı gecede tiyatro oyuncusu Rugeş Kırıcı sanatçının zorluklarla geçirdiği yaşamından kesitler okuyarak sunuculuk yaptı. Gecede Şan’ın kendi sesinden hayatını anlattığı sinevizyon gösterimi duygulu anlar yaşattı.


Rudaw'ın Ayşe Şan için hazırladığı video...

Geceye konuk sanatçı olarak katılan Yasemin Şan, “Sallana sallana”, “Gelmiş bahar” ve “Welleh te nagirim” şarkılarını seslendirirken sanatçı Ayfer Düzdaş da “Xatûnê”, “Şexa Delal” ve Were Keko Tu Zanî” adlı eserlerini okudu. Aram Tigran Kent Konservatuarı sanatçıları da “Dilo ez bimirim”, “Were lê lê Eyşanê”, “Pismamo” ve “Ziravê” adlı eserleriyle dinleyicilere hüznü ve mutluluğu birada yaşattı.

Kışanak: Şan’ın vasiyeti yerine getirilmeli

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Ayşe Şan’ın kızı Yasemin Şan ve oğlu Murat Şan konser öncesi makamında ağırladı. Ayşe Şan’ın Kürt halkı için eserleri ve sesiyle çok özel bir sanatçı olduğunu ifade eden Kışanak, kendisinin mezarını Diyarbakır’a getirerek, bir anıt mezar yapmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi.

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Diyarbekıri19 Aralık 2014 Cuma 13:25Ne diyeyim?...

      Ayşe Şan'ın mezarının Diyarbekıre getirilmek istenmesi sevindirici.
      Ama sağ olan değerlerimize hiç değer verilmeyip öldükten sonra ilgi görmesi de bir o kadar hüzün verici.

      Yanıtla (1) (0)
    • filozof19 Aralık 2014 Cuma 17:07ayşe şan

      nedense insanlar öldükten sonra değer alıyor.halbuki ayşe şan gibi bir ses sanatçısı dünyaya nadir gelen sanatçılardır.ayşe şanın sesini ne zaman dinlersem onun çektiği sıkıntılardan dolayı feodal yapının düşüncesinde nefret ederim ..... allah rahmet eylesin

      Yanıtla (0) (0)
    • Muzaffer Saglam19 Aralık 2014 Cuma 20:13Kutlarim!

      Basta Diyarbekir Belediyesi olmak uzere bu ugurda ugras veren herkesi kutlarim, bilindigi gibi Kurd muzigi'nin olumsuz sesi olan Ayse San zaten kendisi aslen Diyarbekir'lidir, iste gecmisli muzik calismalarin'da ailesi ilen yasadigi sorunlar nedei ilen oz topragi olan Diyarbekir'den ayrilomak zorun'da kaldi ve yaban ellerde yasama veda etti. Vefat ettigi zaman'da kizi naasin'nin Diyarbekir'e goturulmesine karsin cikmisti, cunki nedenlerini'de annesi Ayse San zaman-zaman ona anlatiyordu. Iste hele sukur hem kizi ve hemde Diyarbekir'liler'de onun naasi'nin Diyarbekir'e getirilmesine karar vermis oldular.
      Ben bura'da kisisel olarak bir oneri'de bulunacagim; Eger Ayse San'in naasi Diyarbekir're getirilecegi zaman bir merasim duzenlenirse samimi soyluyorum Kurdistan'in dort p

      Yanıtla (1) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89