• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 9 °C

'Ayrılık' bu kez Filistin'i kızdırdı

'Ayrılık' bu kez Filistin'i kızdırdı
Türkiye-İsrail ilişkilerine darbe vuran 'Ayrılık' dizisi Gazze kuşatmasına direnen Filistinlileri de kızdırdı.

İsrail ve Türkiye arasında krize neden olan 'Ayrılık' dizisi şimdi de Filistin ve Türkiye arasında ayrılık rüzgarları estirdi. Gazze merkezli 'Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi' diziyi yayınlayan TRT'ye bir mektup yazarak, dizinin Filistin direnişine hakaret ve ihanet ettiğini bildirdi.

Akşam'ın haberine göre dizinin 3. bölümünde, 'İsrail askerlerinin tecavüzüne uğrayan Filistinli kızların Filistinli silahlı kişiler tarafından öldürüldüğü' yönündeki sahnelere tepki gösteren komite, mektupta direniş savaşçılarının dizide infaz tugayları gibi gösterildiğini belirterek isyan etti. Dizinin siyasi danışmanı Hakan Albayrak istifa etti.

Sırtımızdan bıçaklamayın

'Ayrılık'taki sahnelerle Türk-Filistin kardeşliğine büyük bir darbe vurulduğunu vurgulayan komite üyeleri, direnişlerin bu tip saldırılara uğrayan kadınları kurtarmak için canlarını feda ettikleri bildirildi. '2 saatten fazla gözaltında kalan kadınların tecavüze uğradıkları ve sonra da öldürüldükleri yönündeki sahnelerin' gerçeklikle ilgisi olmadığı belirtilirken, Filistinlilerin şüphe üzerine adam öldürecek kişiler olmadığı açıklandı. 'Siz, Osmanlı'nın torunları, bizi sırtımızdan bıçaklamayın. Acılarımızın üstünü örtmeyin, genç kadınlarımızı ve direniş mücadelemizi küçük düşürmeyin' denildi. Mektubu yazan İşgale Karşı Halk Komitesi üyesi Mueen Naim, bir haber sitesine yaptığı açıklamada, 'İzinsiz direnişe asla izin verilmez. Başına kelimeyi tevhit yazan yeşil bant bağlamış Filistinliler ve İslami düşünceli insanlar bağnaz ve kötü gösterildi. TRT'yi kınıyoruz. Bu Filistin davasına ihanettir' diyerek tepkisini gösterdi. Naim, 'Dizi, Filistin halkını gördüğü her şey karşısında kime ve neye bağırıp çağırdığını bilmeden bilinçsizce bağırıp çağıran hatta 'Yaşasın Filistin kahrolsun İsrail' diyeceği yerde 'Yaşasın İsrail kahrolsun Filistin' diye slogan atacak kadar yanlış yapan demagog bir halk olarak tasvir etmiştir' diyerek üzüntüsünü bildirdi.

Konsept danışmanı da diziden 'ayrıldı'

'Ayrılık' dizisinin konsept danışmanı Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak da diziyle yollarını ayırdı. Dizinin 2. bölümünün Filistinlileri rencide edecek bir hal almasının ardından isminin jenerikten çıkarılmasını talep ettiğini belirten Albayrak, ilk 3 bölümde bunun mümkün olmadığının kendisine bildirildiğini ancak 3. bölümün ardından adının jenerikte yer almayacağını belirtti. Albayrak, 'Türkiye'deki müsbet Filistinli imajını zedeleyen 2 ve 3. bölüm beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Dizinin jeneriğinde adım geçtiği için suçluluk duyuyorum. Filistin halkına karşı mahcubum. Şimdi bana haklı olarak ateş püsküren kardeşlerimden özür dilerim. Kampanya tabii ki bitmiştir' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89