• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Aykut Kocaman'ın Semih sıkıntısı

Aykut Kocaman'ın Semih sıkıntısı
Golcü futbolcu, Antalyaspor maçındaki başarılı performansıyla sürekli yedek bırakılmasına adeta isyan etti.

Fenerbahçe'de bir türlü ilk 11'in değişmez adamı olamayan Semih Şentürk, bu kez Teknik Direktör Aykut Kocaman'ı sıkıntıya soktu.

Golcü futbolcu, Antalyaspor maçındaki başarılı performansıyla sürekli yedek bırakılmasına adeta isyan etti. Kocaman, forvette yeni transfer Niang'ı mı yoksa Semih'i mi oynatacağı konusunda kararsız kaldı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk hafta maçında Medical Park Antalyaspor'u 4-0 yenerken, bu karşılaşmada iki gol ve bir asistle oynayan Semih Şentürk, takımının yıldızıydı. Marsilya'dan alınan yeni transfer Mamadou Niang da maçı tribünden izlerken, Semih'in müthiş bir performans göstermesi, bundan sonra forvette hangi futbolcunun forma giyeceğini tartışma konusu haline getirdi. Sarı-Lacivertli ekibin kadrosundaki en eski oyuncu olan Semih Şentürk, hiçbir dönemde ilk 11'in değişmez futbolcusu değildi. Bu nedenle lakabı 'Nöbetçi Golcü'ye çıkarken, birçok karşılaşmada sonradan oyuna girip Fenerbahçe'yi kurtaran isimdi.

Bugüne kadar Fenerbahçe'de çalışan teknik direktörlerle sorun yaşamazken, yedekliği de hep sineye çekti. Adeta saç baş yolduran maçlar oynayan Mateja Kezman ile Daniel Güiza'nın gerisinde kalması ise ona haksızlık yapıldığını düşünenlerin sayısını artırdı. Yedek kulübesinden çıkan ilk gol kralı unvanı da bulunan Semih, Teknik Direktör Christoph Daum'un kalması durumunda artık ayrılacağını ilan etmişti. Aykut Kocaman ile birlikte yeni bir sayfa açmaya hazırlanırken Niang'ın transfer edilmesi, akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Antalyaspor maçının ardından takımın en yetkili ağzı Kocaman, Semih'in akıbetini değerlendirdi. Niang ile Semih arasında nasıl seçim yapacağını şu an bilemediğini belirten genç teknik adam, "Durumlarına bakacağız. Doğru olanı, o günkü şartlarda doğru tercihi seçmeye çalışacağız. Önemli olan, futbolcuların üretkenliklerini ne kadar geliştirdikleri. En önemlisi istikrar. Süreklilik vaat eden oyuncular her zaman antrenörler için tercih nedenidir." dedi.

Spor otoriteleri ise Semih ile Niang'ın birlikte oynaması yönünde görüş bildiriyor. Ancak böyle bir dizilişte Alex'in yedek kalabileceği ifade ediliyor. Niang'ın kariyerinin bazı bölümlerinde sol açıkta forma giydiği, benzer bir görev tanımının Fenerbahçe'de de uygulanabileceği savunuluyor.

Kaptanlık değil, forma istiyorum

Antalyaspor maçında yaşanan kaptanlık krizine son noktayı Semih Şentürk koydu. Sarı-Lacivertli ekipte resmi olarak birinci kaptan Brezilyalı futbolcu Alex. İkinci kaptan Semih ve üçüncü kaptan da kaleci Volkan Demirel. Ne var ki Antalyaspor mücadelesinde Alex oyundan alınırken kaptanlık pazubandını Semih'e vermesine rağmen bu oyuncu bandı takmak istemedi. Semih, kaptanlık bandını Emre'ye götürdü, ama Emre de Semih'ten takması için ısrarcı davrandı. Emre, Semih'in istememesinden dolayı mecburen kaptanlık görevini devralırken karşılaşmayı izleyenler olaylara epey şaşırdı. Aslında Semih Şentürk, geçtiğimiz sezon sürekli yedek bırakıldığı dönemlerde kaptanlığa sıcak bakmadığını açıklamıştı. Ancak Semih'in arada kaynayan bu düşüncesi milyonların gözü önünde gerçeğe dönüşürken milli futbolcu da kaptan olmak istemediğini açık yüreklilikle itiraf etti. "Ben kaptanlık değil, oynamak istiyorum." diyen Semih Şentürk, "Fenerbahçe'de benden tecrübeli isimler var. Emre de bunlardan birisi. Kaptanlığın ona daha uygun olduğuna inanıyorum." sözlerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89