• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Atletico deplasmanda tehlikeli!

Atletico deplasmanda tehlikeli!
Frank Rijkaard, Atletico Madrid'in deplasmanda iyi oynadığını, rakibin hızlı çıkışlarına karşı tedbir almaları gerektiğini söyledi.

Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, 1-1'in rövanşında karşılaşacakları Atletico Madrid'in deplasmanda iyi oynadığını, rakibin hızlı çıkışlarına karşı tedbir almaları gerektiğini söyledi.

Rijkaard ve Meksikalı futbolcu Giovani dos Santos, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Atletico Madrid maçı öncesinde Florya'da basın toplantısı düzenledi.

Rijkaard, Atletico Madrid'in çok güçlü bir takım olduğunu, özellikle deplasmanda iyi oynadıklarını ve kontratağa hızlı çıktıklarını belirterek, "biz de kendimizi ona göre hazırlayacağız" dedi.

Sakatlıkları bulunan Arda, Caner ve Sabri hakkında karar vermek için son ana kadar bekleyeceğini belirten Hollandalı teknik adam, "bazı oyuncularımız için maç saatinde karar vereceğiz. Önemli olan öncelikle fiziksel olarak iyi olanlarla devam edebilmek" şeklinde konuştu.

Rijkaard, Beşiktaş maçında Arda'nın forvet arkasında daha etkili olduğu ve oynaması halinde yine böyle bir mevkide Arda'yı kullanıp kullanmayacağı sorusu üzerine, "bu konu hakkında düşüneceğiz. Arda'nın forvette oynaması bir format ve arkasında bir takım şeyler gizli. Herkes de görevini biliyordu. Bireysel performans ve takım performansı önemli. En iyisi ne olacaksa, bu düşünülecektir" cevabını verdi.

Tecrübeli çalıştırıcı, Türkiye Kupası'ndan sonra UEFA Avrupa Ligi'nden de elenilebileceği belirtilerek, böyle bir durumda kendi performansını nasıl göreceği sorusuna, "kupada turu geçebilirdik ama olmadı. Şimdi ise önümüzde Atletico Madrid maçı var. Bunları konuşmak için erken. Bin devamlı pozitif düşünmeyi seven bir insanım. Takımımın ne kadar çalıştığını da görüyorum" şeklinde yanıtladı.

Son maçlarda şans vermediği Servet Çetin oynayıp oynamayacağı sorusuna "belki" yanıtını veren Rijkaard, Fenerbahçeli Guiza'nın performansı ile ilgili bir soruya, "sadece kendi takımımla ilgili konuları konuşuyorum" diyerek cevaplamadı.

Rijkaard, Madrid'in en tehlikeli hücum silahı Sergio Agüero'nun hastalığ yüzünden oynayıp oynamayacağının belirsiz olması hakkında ise "çok tehlikeli bir oyuncu. Şu an sağlığı ile ilgili durumun doğru olup olmadığını biliyorum. Ama oynarsa bizim için tehlike yaratacak bir oyuncu" dedi.

Giovani: "Rövanş çok zor geçecek"

Rijkaard'dan önce söz alan Giovani dos Santos, Atletico Madrid'in saygı duyulması gereken kaliteli bir ekip olduğunu, maçın çok zor geçeceğini söyledi:

"Tabii ki çok önemli ve çok zor bir maç bizi bekliyor. Orada oynadığımız iyi bir oyun var, iyi bir sonuçla döndük. Ama rövanş çok zor geçecek. Çünkü Atletico Madrid saygı duyulması gereken kaliteli bir ekip.

"Benim yapmam gereken ne olursa olsun oynayacakmışım gibi kendimi hazırlamak. Ama ilk 11'de sahaya çıkıp çıkmayacağımın kararını hocamız verecek."

Kendi durumu ile ilgili de konuşan genç oyuncu, "bildiğiniz gibi uzun süredir oynamıyordum. Hem kondisyonerlerimiz hem de arkadaşlarımızın yardımıyla daha iyi bir seviyeye geleceğimi düşünüyorum. Türkiye ligi çok kaliteli. Alışmak için elimden geleni yapıyorum. İlerleyen haftalarda daha çok uyum sağlayacağımı düşünüyorum" dedi.

Giovani, 3.5 aylık kontratı süresince elinden gelenin en iyisini vermeye hedeflediğini belirterek, "bunları yaptıktan sonra burada kalıcı olma konusundaki kararımızı kulübümüzle karşılıklı olarak verebiliriz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89