• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 11 °C

Aslan'a zirve garantisi!

Aslan'a zirve garantisi!
Galatasaray, Panathinaikos'u Ali Sami Yen'de de Mustafa Sarp'ın golüyle geçerek Avrupa serüvenine devam etti.

Maçın ilk yarısında attığı gol hakem tarafından önce verilen sonra da iptal edilen Mustafa Sarp, ikinci yarıda Arda'nın kullandığı serbest vuruşta oluşan karambolde golü yaptı.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi F Grubu 5. maçında deplasmanda mağlup ettiği Panathinaikos'u Ali Sami Yen'de de Mustafa Sarp'ın golüyle geçerek Avrupa serüvenine devam etti. Bir üst tur biletini daha önce cebine koyan Cim Bom, gruptan lider çıkmayı garantilediği için Şampiyonlar Ligi'nden gelecek güçlü takımlarla eşleşmekten de kurtuldu.

fotogaleri100.jpg

UEFA Avrupa Ligi' nde başarılı sonuçlar alan Galatasaray, Panathinaikos'u da yenerek grup liderliğini garantiledi. Mustafa Sarp'ın tek golüyle 3 puanı alan Sarı-Kırmızılı-lar, bir sonraki turda Şampiyonlar Ligi'nden UEFA Avrupa Ligi'ne gelen takımlarla eşleşmeyecek. Grubundaki son maçı deplasmanda Sturm Graz ile oynayacak olan Cim-Bom, bu karşılaşmada prestij mücadelesi verecek.

Galatasaray, gruptan çıkma biletini Dinamo Bükreş deplasmanında cebine koymuştu. Ali Sami Yen'deki Panathinaikos karşılaşması, grup liderliği için çok önemliydi. Evinde Yunan temsilcisini yenmesi halinde Sarı-Kırmızılılar, bir sonraki turda zayıf rakiplerle eşleyecekti. Hollanda'dan dönen Rijkaard'ın takımın başına geçmesiyle birlikte Arda orta sahaya çekilmiş Nonda ise yeniden forvetteki yerini almıştı. Küskün yıldız Elano ilk 11'de sahaya çıkarken taraftarların sevgilisi Keita yedek soyunmuştu. Son haftalarda savunma yaparak maç kazanamayan Sarı-Kırmızılılar, üçlü ön liberodan vazgeçip Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ikilisine dönmüştü. Sahadaki Arda, Elano, Nonda ve Kewell dörtlüsünün ilk hedefi takıma hücum zenginliği kazandırmaktı.

Yunanistan'da rakibini 3-1 yenen G.Saray, Ali Sami Yen'de de karşılaşmaya oldukça istekli başladı. Kanatlarda Arda ve Kewell ile etkili olan Sarı-Kırmızılılar, zaman zaman önemli gol pozisyonları geliştirdi. Ancak son paslarda yapılan hatalar yüzünden G.Saray ilk yarıda aradığı golü bir türlü bulamadı. 15. dakikada Mustafa Sarp'ın ağlara giden aşırtma vuruşunda orta hakemin, yardımcısının uyarısıyla golü iptal etmesi Sarı-Kırmızılı takım adına büyük şanssızlıktı.

İkinci yarıya hızlı başlayan G.Saray, 49. dakikada Mustafa Sarp'la öne geçti. Arda Turan'ın kullandığı serbest atışta cezaalanı içinde oluşan karambolde Mustafa Sarp'ın vuruşu savunmaya da çarparak ağlarla kucaklaştı. Bu golden sonra orta sahayı kalabalık tutan Sarı-Kırmızılılar, rakip takımın hızlı golcüleri Cisse ve Rukavina'ya boş alan bırakmamaya çalıştı. Maçın son dakikalarında başarılı bir savunma sergileyen Galatasaray, sahadan üç puanla ayrılmasını bildi.

Elano sahada, Keita yedek kulübesinde

G.Saray Teknik Direktörü Rijkaard, oynadığı futbolla eleştirilen Brezilyalı yıldız Elano'yu dün gece Panathinaikos karşısında ilk 11'de sahaya sürerken Fildişili oyuncu Keita'yı ise yedek soyundurdu. Geçen hafta ligde Bursa'ya yenilen Sarı-Kırmızılı takımda Elano yedek soyunurken Keita maça 11'de başlamıştı. Hollandalı teknik adam Bursa maçında forvet oynayan Arda'yı orta sahaya çekerken bu mevkide ligde 7 golü bulunan Kongolu golcü Nonda'yı şans verdi.

Rijkaard, sistemi yine değiştirdi

Son haftalarda uğranılan kötü sonuçların ardından Galatasaray'da Teknik Direktör Rijkaard, dün Panathinaikos karşısında yeniden oyun sisteminde değişikliğe gitti. F.Bahçe derbisinin kaybedilmesinin ardından orta sahada üç ön liberoya görev veren Hollandalı teknik adam, dün yeniden Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ikilisine döndü. Rijkaard, orta sahada çalışkanlığıyla dikkat çeken Barış'ı yedek soyundurdu. Ayhan Akman da Bursaspor maçından sonra dün gece de kulübede oturdu.

Hakem golü önce verdi, sonra iptal etti

Galatasaray, dün gece Panathinaikos karşısında maçın 15. dakikasında Mustafa Sarp'ın attığı aşırtma golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın hakemi İvan Bekbek, golü verip orta sahayı gösterince Sarı-Kırmızılı futbolcular, büyük bir sevinç yaşadı. Ancak karşılaşmanın yan hakemi pozisyonun ofsayt olduğunu söyleyince orta hakem yardımcısının kararına uyarak golü iptal etti. Böylece hem Galatasaraylı oyuncuların hem de tribünleri dolduran taraftarların gol sevinci yarım kaldı.

Gökhan Zan oyundan çıktı, stoper kalmadı

Galatasaray'ın dün Panathinaikos ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi grup maçında Rijkaard'ın yedek kulübesine stoper mevkiinde forma giyen Emre Aşık'ı oturtmaması dikkat çekti. Emre Güngör'ün sakatlığında ilk 11'de oynayan Servet ve Gökhan Zan'ın tek alternatifi olan Emre Aşık da 18 kişilik kadronun dışında kaldı. 29. dakikada Gökhan Zan'ın sakatlanması üzerine Rijkaard, Barış'ı oyuna aldı. Yapılan ilk kontrollerde Gökhan Zan'ın omzunun çıktığı tespit edildi.

'Florya'nın kapısı açık, isteyen kampa girer'

Maç sonrası takım arkadaşlarını tebrik eden G.Saray kaptanı Arda Turan, herkesin elinden geleni yaptığını söyledi. Taraftarların da desteğiyle yaşadıkları kötü günleri atlattıklarını dile getiren yıldız futbolcu, bu sezon kamp yapmamalarıyla ilgili olarak da, "İlk 8 hafta kazanırken 'kamp yok, futbolcular rahat' diyorlardı. Kötü gidince bu söylentiler çıktı. Florya'nın kapısı açık. İsteyen kampa gidebilir, kimseyi zorla tutmuyorlar." açıklamasını yaptı.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89