• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Aslan, Kadıköy'de çıkış arıyor

Aslan, Kadıköy'de çıkış arıyor
Galatasaray, yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi ile bugün oynayacağı Fenerbahçe derbisinden başarılı bir sonuçla ayrılmanın planlarını yapıyor.

A.Gücü yenilgisi sonrası Frank Rijkaard ile yollarını ayırarak takımın başına efsanevi futbolcusu ve eski teknik direktörü Gheorghe Hagi'yi getiren G.Saray, derbiye 'dönüm maçı' gözüyle bakıyor. Derbi maç öncesi Arda'nın yanı sıra yıldız futbolcular Kewell, Baros, Gökhan ve Aydın'ın sakatlıkları devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Galatasaray, çiçeği burnundaki teknik direktörü Gheorghe Hagi ile bugün oynayacağı Fenerbahçe derbisinden başarılı bir sonuçla ayrılmanın planlarını yapıyor. 4-2'lik A.Gücü yenilgisinin ardından görevine son verilen Frank Rijkaard'ın yerine önceki gün takımın başına getirilen Hagi, ilk sınavını bugün Fenerbahçe'ye karşı verecek. Sarı-Kırmızılı ekibe iki günlük taktik antrenman yaptırabilen Rumen teknik adam, büyük maç öncesi futbolcularının moral ve motivasyonlarını yüksek seviyede tutmaya çalışıyor.

Bir yandan derbinin oyun taktiğini antrenmanlarda en ince detayına kadar uygulatan Hagi, diğer yandan da özel görüşmelerle oyuncularını psikolojik olarak bu önemli maça hazırlıyor. Hagi'nin öncelikle 4-3-3 oyun sisteminden vazgeçerek, Fenerbahçe karşısında takımının direncini artırmak için 4-5-1 oyun sistemiyle sahaya çıkması bekleniyor. Terübeli teknik adamın çok koşan ve mücadele eden bir orta saha oluşturarak, Kadıköy'de rakip takımın geniş alanlar bulmasını engellemeye çalışacağı öğrenildi. Hagi'nin orta alanda Barış, Mustafa Sarp, Cana ve Ayhan dörtlüsünün yanında oyun kurucu olarak ise Misimovic ile Elano ikilisi arasında tercih yapmakta zorlandığı ifade edildi. Rumen teknik adamın bu ikili arasındaki tercihini maç saatinden hemen önce yapacağı kaydedildi.

Galatasaray'da Fenerbahçe karşısında sakatlıkları devam eden kaptan Arda Turan, Çek golcü Milan Baros ve Avustralyalı yıldız Harry Kewell ile kırmızı kart cezalısı kaleci Ufuk Ceylan forma giyemeyecek. Hagi'nin savunmanın göbeğinde Servet Çetin ile birlikte Neill ikilisini oynatması bekleniyor. Forvette ise tek sağlam oyuncu olan genç Mehmet Batdal görev yapacak.

Futbolun kalbi Saracoğlu'nda atacak

Türk futbolunda gözler bugün Kadıköy'de olacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen dev maçta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, kariyerinde ilk kez ezeli rekabette düdük çalacak olan hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Ezeli rakipler, hazırlıklarını dün akşam yaptıkları basına kapalı antrenmanlarla tamamladı ve maç saatini beklemeye başladı. Derbi maç öncesi spor kamuoyunun büyük çoğunluğu Kanarya'yı favori gösterirken, Cim Bom'da teknik direktörlük koltuğunda Rijkaard-Hagi değişikliğinin takımı motive edeceği düşünülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89