• BIST 10268.58
  • Altın 2435.237
  • Dolar 32.2716
  • Euro 34.7444
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 10 °C

Arama bitti Turkcell'den açıklama geldi

Arama bitti Turkcell'den açıklama geldi
Dinleme kayıtlarını telekomünikasyon şirketlerindeki bazı kişilerden satın aldıkları iddia edilen 36 kişi gözaltına alındı.

Bu kişiler arasında eski milli futbolculardan Rıdvan Dilmen ile İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Pınarbaşı da bulunuyor.

Polis, iddialarla ilgili olarak Turkcell'in Genel Müdürlüğü ile Maltepe'deki santralinde arama yaptı. Turkcell'den yapılan açıklamada ise aramanın şirketleriyle ilgili olmadığı belirtildi.

Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürüttüğü operasyonun hazırlık sürecinde tespit edildi. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y'nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor. Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Önce ücret konusunda anlaşma sağlanıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin başka bir şirkete ait ticari sırlarını öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

Vatandaşlar, dinletmek istedikleri kişilerin telefon numaralarını şebekeye bildiriyor. Şebeke elebaşısı da GSM şirketlerindeki elemanlarıyla irtibata geçip dinleyeceği kişiye ilişkin bilgileri veriyor. Önce teknik takibe alınan kişilerin geçmişte görüştüğü telefon numaraları listeleniyor. Ardından o andan itibaren telefon görüşmeleri ve mesajları kaydediliyor. Elebaşılığını emekli polis memuru M.Y'nin yaptığı şebeke, çalışmasını bir güvenlik şirketi üzerinden yürüttüğü operasyonun hazırlık sürecinde tespit edildi. Dinleme isteğinde bulunacak kişiler ve kurumlar, başında M.Y'nin bulunduğu güvenlik şirketiyle irtibata geçiyor. Şebeke üyeleri, şirketlerin telefonlarını dinleyip ticari sırlarını öğrenmeden sevgili dinletmeye kadar birçok alanda çalışıyor. Önce ücret konusunda anlaşma sağlanıyor. Ücretler dinleme olayının konusuna göre değişiyor. En çok para, bir şirketin başka bir şirkete ait ticari sırlarını öğrenmesi amacıyla dinlenmesi durumunda isteniyor.

 Vatandaşlar, dinletmek istedikleri kişilerin telefon numaralarını şebekeye bildiriyor. Şebeke elebaşısı da GSM şirketlerindeki elemanlarıyla irtibata geçip dinleyeceği kişiye ilişkin bilgileri veriyor. Önce teknik takibe alınan kişilerin geçmişte görüştüğü telefon numaraları listeleniyor. Ardından o andan itibaren telefon görüşmeleri ve mesajları kaydediliyor.

Turkcell, ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince şirketin birkaç çalışanıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, yapılan görüşmelerde konunun şirketle ilgili olmadığının belirtildiğini, ancak şahısların iş yerlerindeki çalışma ortamlarında bilgi toplama amaçlı arama yapıldığını'' bildirdi.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevliler tarafından şirketimizin birkaç çalışanı ile ilgili bir soruşturma başlatılmıştır.

Yapılan görüşmelerde konunun şirketimiz ile ilgili olmadığı belirtilmiş, ancak şahısların iş yerlerindeki çalışma ortamlarında bilgi toplama amaçlı arama yapılmıştır. Hazırlık soruşturması gizli yürütüldüğünden şirketimize şu aşamada konuyla ilgili bilgi verilmemiştir.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89