• BIST 9311.88
  • Altın 4340.213
  • Dolar 39.3108
  • Euro 45.4082
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 33 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 32 °C
  • Berlin 25 °C

Anonymous Suriye'ye saldırdı

Anonymous Suriye'ye saldırdı
Bilgisayar korsanları grubu Anonymous, Suriye'deki bazı kentlerin resmi siteleriyle bazı hükümet dairelerinin internet sitelerine saldırı düzenledi.

El Cezire'nin haberine göre Anonymous'ın Suriye'deki kolu, Humus, Halep, Laskiye, Şam, Tartus, Deyr Ezzur ve Palmira kentlerinin resmi sitelerini "hack"leyerek, kentlerin ana sayfalarını, hükümetin operasyonlarında öldürülenlerle ilgili bilgilerin yer aldığı interaktif Suriye haritalarıyla değiştirdi.

Haritada, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a karşı gösterilerin başladığı mart ayından bu yana güvenlik güçlerince öldürülenlerin isimleri, yaşları ve ölüm tarihleri yer alıyor. 

Siber korsanların Ulaştırma Bakanlığıyla tarihi eser ve müzeler kurumunun resmi sitelerine de saldırdığı kaydedildi. 

Bu arada aktivistler, hükümet güçlerinin Humus vilayetinde operasyonlarının dün de devam ettiğini bildirdi. Aktivistler, kente çok sayıda asker konuşlandırıldığını söyledi. Güvenlik güçlerinin ayrıca başkent Şam'ın Duma mahallesinde de yerleştiği belirtildi. 

Dera vilayetinin Dael şehrinde ise dün 10 öğrencinin güvenlik güçlerince tutuklandığı kaydedildi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89