• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

Anadolu’da peş peşe fabrikalar kuruyor

Anadolu’da peş peşe fabrikalar kuruyor
İstanbul ve Anadolu’da 8 fabrikası olan Hey Tekstil, Batman, Diyarbakır, Nevşehir ve Kırıkkale’de yeni tesisler açıyor

Anadolu’da yatırım seferberliğini sürdüren Hey Tekstil’in sahibi Aynur Bektaş, 4 yeni fabrika daha kuruyor.

İstanbul, Çankırı, Nevşehir Hacıbektaş, Kastamonu, Batman’da toplam 8 tekstil ve hazır giyim fabrikasında dünyaca ünlü markalara üretim yapan Aynur Bektaş, yeni yatırımlar için kolları sıvadı.

Batman’da yerel ortakla yaptığı kentin ilk ve en büyük yatırımını büyüten Hey Tekstil, 11 bin metre karelik kapalı alana sahip yeni tesisini bitirdi ve ağustos ayında açacak. Kırıkkale’deki yatırımını ekim ayında tamamlayacak. Nevşehir merkezdeki fabrikanın temelini ağustos ayında atacak olan şirket, Diyarbakır’da da yatırım için yer arayışını sürdürüyor.

Anadolu’da 40 milyon doları aşan yatırımlarıyla “ekonomik açılım” gerçekleştiren ve çoğunluğu kadın binlerce insana iş sağlayan Aynur Bektaş, işçileri ile daha iyi diyalog kurabilmek için de Kürtçe öğrenmeye başladı.

Hey Tekstil’in kurucusu ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Aynur Bektaş,  Anadolu’da yatırım yapmak için büyük potansiyel bulunduğunu, kendisinin burada yaptığı yatırımlarla kalite, verimlilik ve karlılığını artırdığını söyledi.

“AVRUPALI MÜŞTERİLER, BATMAN’DA ÜRETİM İSTİYOR”

Batman’da üç yıl önce yerel bir ortakla kurduğu tekstil ve hazır giyim fabrikasında, geçen yıl krize rağmen 70 kişiyi işe aldıklarını ve şu anda 300 çalışanları olduğunu belirten Bektaş, Batman’daki işçilerinin çok kaliteli üretim yaptığını vurguladı.

Bektaş, Batman’daki yatırımlarını büyüteceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Orada 11 bin metrekarelik yeni binamız bitti, Ağustos sonu gibi Başbakan açılışını yapacak. Batman’da yüzde 75’i kadın olmak üzere 300 çalışanımız var. Yeni tesiste hedefimiz ilave 1000 işçiye ulaşmak. İlk tesisimiz çalışmaya devam edecek. Benim 70 tane Avrupalı müşterim var. Müşterilerime (malınızı nerede dikelim) diye sorduğumda, ilk ağızdan çıkan Batman oluyor. Üretimin tamamını Avrupa’ya ihraç ediyoruz.”

Hey Tekstil gittikten sonra kentin yatırım için çok rağbet gördüğünü belirten Bektaş, “Biz gittiğimizde Batman Organize Sanayi Bölgesi bitmişti, ama dal kıpırdamıyordu. Şu anda birçok tekstilci gidiyor ve birçok yatırım alıyor” dedi.

DİYARBAKIR TEKSTİL MERKEZİ OLACAK, 4 BİN KİŞİYE İŞ VERİLECEK

“Anadolu’daki beşinci fabrikamız Batman, altıncısı Kırıkkale’de olacak.

Önümüzdeki hedef Diyarbakır ile Nevşehir merkez” diyen Aynur Bektaş, Kırıkkale’deki bina yapımının başladığını bildirdi. Bektaş, “Bina, belediyenin olacak biz de oraya 750 kişilik istihdam sağlayacağız. Eğitimlerimiz başladı. Ekim ayı gibi açılacak” dedi.

Nevşehir merkezdeki fabrikanın ağustos ayında temelinin atılacağını belirten Bektaş, fabrikanın 2011 yılında biteceğini, 500 civarında istihdam sağlanacağını kaydetti.

Aynur Bektaş, şöyle devam etti:

“Diyarbakır’da da yer arıyoruz. Ekiplerimiz orada araştırma yaptı. Oradaki kamu yetkililerden cevap bekliyorum, bana bina gösterirlerse hemen başlayacağım. Tesis tekstil ve konfeksiyon üzerine olacak. En kaliteli pamuk orada, iplik ve boyahaneler var. Diyarbakır bana göre tam tekstil merkezi yapılacak bir yer. Orada hedefim ilk etapta 1,250 işçi almak, sonra 4 bine kadar çıkacak.”

“10 BİN İŞÇİ ÇALIŞTIRACAK KAPASİTEM VAR”

Diyarbakır’da Bağlar ilçesinde genç nüfusun yoğunlukta ve işsizliğin fazla olduğunu, Bağlar Kaymakamı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun “ev eksenli” bir çalışma başlatacağını bildiren Bektaş, “Burada minimum 1500 ev kadınına, arkasından daha fazla ev kadınına ulaşacağız. Aynı Hindistan, Çin gibi o bölgeyi ’el işi üssü haline’ getireceğiz” dedi.

Bektaş, İstanbul’da artık yatırım düşünmediğini belirtirken, “Bana ne kadar büyük yer verirlerse versinler o kadar iyi. Benim daha 10 bin işçi çalıştıracak kapasitem var. Atölyelere iş veriyorum. Hey Tekstil Türkiye’de örme tekstilin en büyüğü. Gittikçe de büyüyoruz. Dokumaya da başlıyoruz. Benim daha çok işçi kapasitem var” şeklinde konuştu.

KÜRTÇE ÖĞRENİYORUM”

Hey Tekstil’in toplam 4 bin istihdamı olduğuna ve bu yıl en az 2 bin kişi alacaklarına, sadece Anadolu’daki yatırımlarının toplam 40 milyon doları aştığına dikkati çeken Bektaş, “Biz ekonomik açılım yapıyoruz, bunu başaracağız” diye konuştu.

TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülü de alan Aynur Bektaş, insanlara iş ve aş vermeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Batman’da insanlar işlerine inanılmaz derecede sahipler. Siyaset için oraya gitmedim. Herhangi bir şekilde para kazanıyorum ve yöre halkına iş veriyorum, halk bunu çok iyi anlıyor. Aslında, demokratik açılımın içi dolu. Reel sektör olarak da oralara iş ve götürmeliyiz. Ben orada, işçilerimle diyalog kurabilmek için Kürtçe öğrenmeye başladım. Yıllardır başka diller öğrenmeye çalışıyoruz. Birkaç kelime de Kürtçe öğrenelim, ne olur ki...Önemli olan anlaşmak, diyalog kurmak.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89