• BIST 9796.52
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 6 °C

Anadolu derbisi Trabzonspor'un

Anadolu derbisi Trabzonspor'un
Süper Lig'de Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yenen Trabzonspor'da teknik direktör Hugo Broos, ''buradan üç puanı deyim yerindeyse söküp çıkardık'' dedi.

Broos, sezonun ilk maçından sonra yaptığı açıklamada, bir teknik direktör olarak bir takımın başında ilk resmi maça çıkıldığı zaman işin gerçekten zor olduğunu söyledi. 

Belçikalı teknik adam, ''bu akşam oyuncularım öyle bir performans gösterdiler ki bu zorluğu benim üzerimden tamamıyla aldılar. Topu kimi anlarda o kadar iyi işlettik ki, Sivasspor topun peşinden koşmak zorunda kaldı" dedi.

Broos, "tabii ki de oyun içinde sorun yaşadığımız anlar vardı. Özellikle konsantrasyon sorunlarıyla ilgili. Ama bunları gidermeyi başardık. Sonuçta buradan üç puanı deyim yerindeyse söküp çıkardık. Bu eksik kaldığımız noktaları geliştirmeyi sürdüreceğiz, fakat bugün gerçekten çok büyük bir adım atmış olduk" diye konuştu. 

Bir basın mensubunun ''sol kanat hastalığının'' bu maçta da sürdüğünü belirterek, ''Gabric o kanatı kapatacak mı?'' biçimindeki sorusu üzerine Broos, ''orada sorunumuz vardı ve sorunumuz olduğu için oyuncuyu aldık. Çözüme yönelik bir hamle yapmış olduk'' cevabını verdi. 

Trabzonspor'un maksimum performansına ne zaman ulaşacağının sorulması üzerine ise Broos, Toulouse maçlarından önce maksimum düzeye takım halinde ulaşacaklarını umduğunu bildirdi. 

Uygun: "Kazanmak istiyorduk ama..." 

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun ise sahalarında ve seyircilerinin desteğiyle kazanmak için maça çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

''Karşımızda da Trabzonspor gibi şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduğunu biliyorduk. Özellikle iki sezondan beri Sivasspor'un başarılarından sonra insanların bizden beklentilerinin ne kadar üst seviyede olduğunun da farkındayız. Fakat geçen sezonki takımdan giden arkadaşlarla birlikte temel direkleri olan diğer futbolcu kardeşlerimizin sakat olması, takımdaki diğer anlamdaki 2-3 futbolcunun kampa geç katılarak, sakatlıklarından dolayı form grafiklerinin çok üst seviyede olmamış olması tam anlamıyla Sivasspor'un gerçek performansını sergilemesini hep engelliyor.'' 

Milli takım maçı arasına dek belki bu sıkıntıları yaşayacaklarını ama transfer yaparak ve aynı zamanda geçen sezonki başarıya yaklaşan bir Sivasspor olacağına inandığını belirten Uygun, ''Trabzonspor camiasını kutluyorum. Çok istekliydiler. İyi futbol oynadılar. Kazanmak için ellerinden geleni yaptılar ve kazandılar'' dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89