• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Altın Portakal ödül gecesinde sansür

Altın Portakal ödül gecesinde sansür
A Haber Televizyonu Antalya Film Festivali ödül töreni naklen yayında En İyi Erkek oyuncu ödülünü kazanan Nadir Sarıbacak’ın konuşması sansürledi.

Bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali yapılan ödül töreni ile sona erdi. Ödül töreni sırasında töreni naklen yayınlayan A Haber Televizyonu Sarmaşık Filmiyle En İyi Erkek oyuncu ödülünü kazanan Nadir Sarıbacak’ın konuşmasını sansürledi. A Haber Sarıbacak konuştuğu sırada canlı yayını kesip gecenin yapıldığı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nin havadan çekilen görüntülerinini vermeye başladı.

Gecenin ardından Sarıbacak, konuşmasının canlı yanında kesilip yerine gecenin yapıldığı Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nin havadan çekilen görüntülerinin verilmesine ilişkin sadece, “Keşke olmasaydı. Bir şey söylersem yaptığım konuşmayla ters düşerim” dedi. Altın Portakal ödüllü Sarıbacak, kendisinden sonra ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü almak için sahneye çıkan Tolga Karaçelik’in “Kötü bir şey söylemeyeceğim kesmenize gerek yok” çıkışının ise yerinde olduğunu söyledi. 

Sarıbacak’ın konuşmasının canlı yayından alınmasına twitter üzerinden de yoğun tepki aldı. Oyuncu Levent Üzümcü twitter’dan “Nadir'in Antalya'daki ödül konuşması açık ve net; onun mikrofonunun sesini kapatanların amacı da açık ve net” yazarken festivalde ‘Takım: Mahalle Aşkına’ filmiyle ödül arayan oyuncu Fırat Tanış da twitter hesabından “Festivali TV’den izliyorsanız eğer bu güzel temenniyi duymadınız, çünkü sansürlendi” diye yazdı.

SARIBACAK'IN YAYINLANMAYAN KONUŞMASI

Nadir Sarıbacak bir kısmı canlı yayına yansımayan ödül konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bir 60 saniyenizi alacağım. Tolga (Karaçelik) sağol böyle bir rolü bana teklif ettiğin için. Bütün ekibe, jüri üyelerine teşekkür ediyorum. Sağolun. Çok kısa bir hasbihal etmek istiyorum. Çok kısa, 30 saniye. Memlekette ilgili dertlerim var. Bu filmden de hareketle çok güzel arkadaşlarım var. Farklı dinden, dilden, ırktan, meşrepten, mezhepten. Hepsini aşk derecesinde seviyorum. Bizi ancak kardeşlik ve muhabbetin kurtaracağına inanıyorum. Muhabbet gerçekten. Belki bir duble rakıyla ya da bir demlik çay. Sadece muhabbet etmek kurtaracak bizim dertlerimizi. Buna inanıyorum. Çünkü vücudun organları gibiyiz. Kulağın ağza, elin ayağa nasıl muhalif olmayacağına göre bizi kesildiği zaman bütün vücut acıyacağına göre kader bağımız var memlekette. Bütün kardeşlerimi seviyorum ve onları desteklerimizle kurtaracağımıza inanıyorum. Her duygudan düşünceden, ortak birlik. Çok teşekkür ediyorum sağolun.”

SARMAŞIK’IN GECESİ

Antalya Film Festivali’nin yapıldığı geceye ‘Sarmaşık’ damgasını vurdu. Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini yaptığı film geceden ‘En İyi Film’ de dahil 4 ödülle ayrıldı.

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Sarmaşık

En İyi Yönetmen: Tolga Karaçelik (Sarmaşık)

En İyi Senaryo: Sarmaşık (Tolga Karaçelik)

En İyi Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Sarmaşık)

En İyi Kadın Oyuncu: Nuray Yeşilaraz (Kalandar Soğuğu)

En İyi Müzik: Rüzgarın Hatıraları ve Kalandar Soğuğu

İzleyici Ödülü: Kümes

Antalya Film Destek Fonu: Kar (Yapımcı, Yönetmen, Senarist Emre Erdoğdu)

ULUSLARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

En İyi Film: Taşa Yazılmış Hatıralar

En İyi Yönetmen: Hany Abu Assad (Idol)

En İyi Senaryo: Kayıp Kızlar 

En İyi Erkek Oyuncu: Haydar Şişman (Kalandar Soğuğu) 

En İyi Kadın Oyuncu: Alba Rohrwacher (Yeminli Bakire)

En İyi Müzik: Kuşatılmış

İzleyici Ödülü: Rüzgarın Hatıraları 

Uluslararası Jüri Mansiyon Ödülü: Devrimciler 

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Vanessa Redgrave ve Franco Nero 

Altın Portakal Emek Ödülü: Sonay Kanat

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89