• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Almanya Arjantin'i parçaladı

Almanya Arjantin'i parçaladı
Almanya, dört yıl çeyrek finalde elediği Arjantin'i bir kez daha çeyrek finalde saf dışı bırakarak Dünya Kupası'nda yarı finalist oldu.

Arjantin'i 4-0 yenen Almanya 2010 Dünya Kupası'nda yarı finale yükseldi. Thomas Müller, Miroslav Klose (2) ve Arne Friedrich'in golleri Almanya'ya Cape Town'da 4-0'lık galibiyeti getirdi.

16863

Müller'in erken golüyle karşılaşmaya mükemmel bir başlangıç yapan Almanya ilk yarım saatte oyunun hakimiydi. Arjantin'in ikinci yarının başındaki baskısını çabuk atlatan Almanya özellikle sol kanadı çok etkili kullanarak üç gol daha buldu.

16859

2006'nın gol kralı Klose Arjantin filelerini iki kez havalandırarak kupa tarihinde toplam 14 gole ulaştı ve tüm zamanların 15 golle en golcü ismi Ronaldo'nun rekoruna iyice yaklaştı.

Dünyanın tartışmasız en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Lionel Messi dikkatli, güçlü ve baskılı Alman savunmasını aşmakta başarılı olamadı.

Green Point Stadı'nda 64 bin kişinin izlediği karşılaşmada Almanya ilk yarıyı 3. dakikada Müller'in kaydettiği golle önde kapattı.

Kupanın en erken golünü atan Müller bir pozisyonda topa eliyle dokunduğu için sarı kart gördü ve yarı finalde cezalı duruma düştüğü için forma giyemeyecek.

İlk yarının ortalarına kadar çok etkili görünen Almanya 24. dakikada Miroslav Klose ile önemli bir fırsatı harcadı. Arjantin ilk yarım saatin ardından sonra daha etkili görünmesine rağmen net fırsatlar yakalayamadı.

İkinci yarının başında gol için yüklenen Arjantin Di Maria'nın ceza sahası dışından çektiği bir şut ve Carlos Tevez'in yakın mesafeden rakip savunmacıya çarpan vuruşuyla tehlikeli oldu.

16860

Almanya, aradığı golü bulamayan Arjantin'in hızını kestikten sonra rakip kalede etkili olmaya başladı.

62. dakikada Tevez'in ceza sahası dışından çektiği şutta top kaleci Neuer'de kaldı, bir dakika sonra Higuain ceza sahası içinde sol çaprazdan şansını denedi, Neuer topa iki hamleden sahip oldu. 65'te Di Maria ceza sahası sağ köşesinden kaleye vurdu, top yine Neuer'de kaldı.

67. dakikada Almanya farkı ikiye çıkardı. Müller'in düşerken verdiği pasta Podolski ceza alanı içinde sol çaprazdan topu ortaya çıkardı, Klose meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı.

74. dakikada Almanya'nın üçüncü golü geldi. Schweinsteiger soldan Arjantin savunmasını paramparça ederek sıfıra kadar indi, ortaya çıkardığı topu altıpas içinde Friedrich ağlara gönderdi.

89. dakikada yine soldan hızlı gelişen atakta Mesut arka direkteki Klose'ye mükemmel bir pas verdi, Klose klas bir vuruşla Romero'yu bir kez daha mağlup etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89