• BIST 9693.46
  • Altın 2507.399
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7746
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Alma Avşar’ın âhını

Alma Avşar’ın âhını
Hülya Avşar’a dava açan Bakırköy Savcısı Ali Çakır’ın emekli general Veli Küçük ile yakınlığı Ergenekon iddianamesine girdi...

Ek klasörlerde yer alan Veli Küçük’e ait 2007 tarihli ajandada, Savcı Ali Çakır’ın ismi dört kez not edilmiş. “Savcı Ali ve Hasan ile akşam yemeği yiyeceğiz ve ortaklık görüşülecek” notunda, ortaklığın hangi iş üzerinde olduğu ise belirtilmiyor

Demokratik açılıma ilişkin Milliyet gazetesine verdiği röportaj nedeniyle Hülya Avşar hakkında “Halkı kin, nefret ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle soruşturma açan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ali Çakır’ın ismi, Ergenekon davasının sanığı Veli Küçük’ün günlük görüşmelerini not ettiği ajandasında ortaya çıktı. Ajandaya göre Çakır ve Küçük, sık sık bir araya geliyorlar ve son görüşmeleri de ortaklık kuracakları bir iş üzerine.

Tutuklanmadan önce Veli Küçük hakkında çıkartılan arama kararı sonrası evinde el konulan ve Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerine de giren 2007 yılına ait ajandada, Küçük, Savcı Çakır’ın ismini dört kez not etmiş. Binlerce görüşme ve programın not edildiği ajandada Çakır ismi ilk olarak 7 Mayıs günü karşımıza çıkıyor. “Ali Çakır, C.Savcısı” notunun karşısına Küçük, el yazısıyla Çakır’ın iş ve cep telefonunu yazmış. Ajandada dört gün sonra aynı isim bir kez daha karşımıza çıkıyor. Bir önceki notun karşısına bu kez Çakır’ın o dönem görevli olduğu mahkeme olan “Bağcılar” notu düşülmüş.

Savcı, Küçük’e adam gönderdi

30 Mayıs günkü notta ise Çakır’ın, elektronik şirketi sahibi bir arkadaşını Küçük’e iş görüşmesi yapmak üzere gönderdiği görülüyor. Ergenekon davası sanığı Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün ajandasına yazdığı not şöyle: “Hasan Çetin (Savcı Ali Çakır gönderdi) elektronik görüntü sistemlerinin sahibi. 0 212. 434....., 0 532 414..., L. Türkan ile görüştüm. Türker nakliyat ile görüşecek ve tekrar toplantı yapacağız ilk uygulamayı yapmak için. (Tekrar görüşeceğiz fiat konusu incelenecek)”

Ortaklığı görüşeceğiz

Çakır’ın ismi ajandada karşımıza son kez 1 Eylül tarihinde çıkıyor. “26 Şubat pazartesi akşam savcı Ali ve Hasan ile yemek yiyeceğiz ve ortaklık görüşülecek” notunda ortaklığın hangi iş üzerine olduğu ise belirtilmiyor. Son notta dikkati çeken bir konu da Küçük’ün ajandasını günlük olarak kullanmadığı. Çünkü, “26 Şubat Pazartesi” 2007 yılına denk geliyor. Şubat ayındaki bir görüşmenin, 1 Eylül gününü not edilemeyeceği de dikkate alındığında, Küçük’ün notlarını günlük olarak tutmadığı ortaya çıkıyor.

Bülent Ersoy’u da suçlamıştı

Hülya Avşar’ın demokratik açılıma ilişkin değerlendirmeleri nedeniyle soruşturma açan Bakırköy Savcısı Ali Çakır, daha önce de “Oğlum olursa askere göndermem” diyen Bülent Ersoy hakkında da soruşturma açmıştı.

Çalışlar-Ünal çakışması

Savcı Ali Çakır’ın gazeteci-yazar İpek Çalışlar’ı bir Ergenekon sanığıyla birlikte sorguladığı da ortaya çıkmıştı. 9 Eylül tarihli Zaman gazetesinin haberine göre Çakır, 2006’da Bağcılar Cumhuriyet Savcısı iken ‘Latife’ adlı kitabı sebebiyle Çalışlar hakkında Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle dava açtı. Randevu alarak ifade için savcılığa giden yazar, Çakır’ın odasına alındığında içeride Taner Ünal’la karşılaştı. Ünal, bir yıl sonra başlatılan Ergenekon soruşturmasında tutuklanmıştı.

Taraf

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89