• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Akdağ Ön Raporu Açıkladı

Akdağ Ön Raporu Açıkladı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ndeki yangına ilişkin ön raporu açıkladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ndeki yangına ilişkin ön raporu açıkladı. Müfettişlerin teknik ekiple birlikte, hazırladıkları ön raporda olaya 25 ambulansla olaya müdahale edildiği belirtilerek, yangından en fazla etkilenen 3. kat genel yoğun bakım ünitesinde bulunan toplam 16 erişkin hasta ve 12 yeni doğan hasta 15 dakika içinde, il içindeki diğer hastanelere nakledildiği kaydedildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yangına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yangının meydana geldiği saatten bu zamana kadar, müfettişlerin teknik ekiple birlikte bir ön rapor hazırladıklarını belirten Bakan Akdağ, gazetecilere ön raporu okudu. Ön rapor şöyle:

“Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde 26 Mayıs 2009 tarihinde gece meydana gelen yangın sonrası, Sayın Bakan ve Bakanlık üst düzey yetkilileri ile birlikte sabah saat 8.15’te olay yerine intikal edilmiştir. Sayın Bakan’ın talimatları ile tarafımızdan yapılan inceleme sonucunda aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir;

Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’nde 26 Mayıs 2009 tarihinde saat 14.00 civarında yangın başlamıştır. Tespit üzerine itfaiye aranmış, iki dakika sonra itfaiye ekiplerinin olay yerine intikal ettiği anlaşılmıştır. Hastane bünyesinde bulunan 2 adet 112 Ambulans, direk olaya müdahil olmuş, müteakiben 112 Komuta Kontrol Merkezi’nin koordinasyonunda 15 adet Ambulans, 2 adet ulusal medikal kurtarma ekibi, 5 adet özel ambulans olmak üzere 25 Ambulansla olaya müdahale edilmiştir.

Yangından en fazla etkilenen 3. kat genel yoğun bakım ünitesinde bulunan toplam 16 erişkin hasta ve 12 yeni doğan hasta 15 dakika içinde, il içindeki diğer hastanelere nakledilmiştir. Yoğun dumandan daha az etkilenen diğer servislerde yatan hastalarda tedbiren diğer hastanelere sevk edilmiştir. Yangından etkilenmeyen hastalara kısa bir süre içinde hastane bahçesine çıkarılmışlar, yangının söndürülmesine müteakip servislere nakledilmişlerdir. Yangından etkilenmeyen servislerde yatmakta olan 372 hastanın tedavileri sürdürülmüştür. Gün içindeki taburcu işlemleri sonunda şu an 172 hasta yatarak tedavi görmektedir. Halen görüntüleme, genel yoğun bakım, diyaliz ve ameliyathane hizmetleri hariç diğer hizmetler devam etmektedir.

Hizmetlerin aksamaması için Bursa genelinde kamu ve özel tüm hastanelerle gerekli koordinasyon sağlanmış, sağlık hizmetleri yönünden bir aksama olmadığı görülmüştür. Hastanenin afet ve felaket durumlarına karşı 2008 yapılmış, 2009 yılında revize edilmiş, güncel Hastane Afet Yönetim Planı bulunmaktadır. Tahliye esnasında hastanemiz personelimizin fedakarca çalışmış, itfaiyenin de yerinde ve zamanında müdahale ettiği belirlenmiştir. Yangın tüpleri periyodik kontrol ve bakımları yapılmış olup olay esnasında da kullanılmıştır.

Yangın alanı ve asansörler ayrı yerlerde bulunmaktadır. Dolayısıyla bazı hastalar asansörle de tahliye edilmiştir. Yoğun bakımdaki ağır hastalar sağlık personeli ve itfaiye çalışanları tarafından tahliye edilmiştir. Diğer tahliyeler yangın merdivenlerden yapılmıştır. Hastanede yasal mevzuat ile çerçevesi belirlenmiş bir şekilde hizmet alımında ileri teknoloji görüntüleme hizmetleri verilmektedir.

Mimar ve Mühendisler Odalarının işbirliği çerçevesinde İnşaat Mühendisi, Mimar Makine Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Kimya Mühendislerinden oluşturulan teknik ekip hastanede incelemeye başlamış olup en kısa sürede değerlendirme sonuçları Bakanlığımız ekibiyle paylaşılacaktır. Konuyla ilgili olarak adli soruşturma yürütülmektedir. Tarafımızdan başlatılan inceleme ve soruşturma devam etmekte olup en kısa sürede tamamlanarak konuyla ilgili ayrıntılı rapor makama sunulacaktır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89