• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

AK Parti'den Müjdat Gezen'e yanıt!

AK Parti'den Müjdat Gezen'e yanıt!
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Müjdat Gezen'in Ak Parti'ye oy verenlerle ilgili hakaret içeren sözlerine sert cevap verdi.

Bozdağ, içinden çıktıkları toplumu aşağılayan ve ona hakaret edenlerin hiçbir zaman gerçek bir aydın ve sanatçı olamayacağını belirterek, 'Hiç kimsenin bu ülkede yaşayan hiçbir kimseye hakaret etmek ve sövmek hakkı da değildir, haddi de değildir' dedi.

Bozdağ, yaptığı açıklamada, bir televizyon kanalında milyonlarca insana hakaret edildiğini öne sürdü. Bunun da milletin gözünün içine baka baka yapılmasının, hiçbir anlayışla, hiçbir ahlak telakkisiyle izah edilemeyeceğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu: 'Kendini her şeyi bilen gören ve cehaletleri kendilerini tekzip eden, kendilerini edepli gören başkalarını edebe davet eden ama üslupları edepsizliklerini teyit eden, kendisini saygın ve başkalarına saygılı gören ancak kendi dışındaki insanlara hakaret ederek onları aşağılayarak kendi saygınlıklarını yok eden, kendilerini çok akıllı görüp ortaya koydukları ifadelerle hamakatlarını gösterenler bilmelidir ki kötü söz muhataplarını değil, söyleyenleri vurur.

Bir kimsenin sanatçı, yazar veya televizyoncu olması onlara, millete hakaret etme hakkı vermez. Hiç kimsenin bu ülkede yaşayan hiçbir kimseye hakaret etmek ve sövmek hakkı da değildir, haddi de değildir.

Bugüne kadar toplumun AK Parti'ye oy veren seçmenlerin ve diğer insanların desteğiyle bir yere gelmiş olan insanların, kendilerine değer veren ve bir yere getiren toplumu aşağılaması kabul edilebilir bir yaklaşım değildir.

Sanatçılar ve aydın olduğunu düşünen kişiler, topluma ürettikleri sağlıklı fikirlerle, ortaya koydukları güzel şeylerle, insanlığın yararına yaptıkları çalışmalarla toplumda kendilerine yer edinirler.

Ama kendi gibi olmayanlara hakaret ederek, saygısızlık yaparak, onlara söverek, aşağılayarak sanat icra edemezler, kendilerine toplumda yer edinemezler.

Bu hakaret ve küfürler, kendi seviyelerini ve derecelerini göstermiştir. Bu aziz millet, Türk milleti kendisine saygısızlık yapan, hakaret eden ama buna rağmen saygı bekleyen kişileri çok görmüştür.

Ama milletimiz her defasında kendisine saygısızlık gösterenlere demokratik bir olgunluk, büyük vakar içerisinde cevabını vermiştir. Bundan sonra da vermeye devam edecektir.' Bozdağ, hukuk nezdinde hak arayışı yoluna başvurma haklarının saklı olduğunu vurgulayarak, 'İçinden çıktıkları toplumu aşağılayanlar ve ona hakaret edenler, hiçbir zaman gerçek bir aydın ve gerçek bir sanatçı olamazlar' dedi.

MÜJDAT GEZEN NE DEMİŞTİ?

Uğur Dündar ve Nedim Şener’in hazırlayıp sunduğu Arena programına katılan Müjdat Gezen, Aziz Nesin’in yıllar önce söylediği belirtilen ‘Türkiye'nin yüzde 60'ı aptaldır' sözünü hatırlattı.

Müjdat Gezen, “Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım” dedi. Yılmaz Özdil ve Uğur Dündar da Gezen'in sözlerine destek verdi. Öte yandan Levent Kırca'da programa katılanlar arasındaydı...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89