• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 9 °C

AK Parti işbirlikçisi "muhtıracı" CHP'liler

AK Parti işbirlikçisi "muhtıracı" CHP'liler
Kılıçdaroğlu “Erdoğan ve Büyükanıt, 27 Nisan e-muhtırası için işbirliği yaptı” iddiasında bulundu ama ...

Kılıçdaroğlu “Erdoğan ve Büyükanıt, 27 Nisan e-muhtırası için işbirliği yaptı” iddiasında bulundu ama o dönem CHP'nin genel başkanı ve sözcüleri muhtıraya selam durup, alkış tutmuştu. İşte o sözler:

NTV'de katıldığı programda "O e-muhtıra AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya. Mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Büyükanıt'la Erdoğan işbirliği yapmışlardır o olayda. Çıksınlar "Biz işbirliği yapmadık desinler." diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine gündem oluşturmayı başardı ama yürüttüğü mantıkla da partisini ve önemli kurmaylarını AK Parti işbirlikçi yapmış oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözönünde bulundurarak, "iktidara laiklik ayarı" çekmek için yayınladığı 27 Nisan E-Muhtırasının hemen ardından değerlendirmede bulunan CHP'lilerin sözleri, Kılıçdaroğlu'nun teziyle çatışıyor.

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve o dönem Cumhuriyet mitinglerini organize eden 22 Temmuz'da da CHP'den Milletvekili seçilen Nur Serter, 27 Nisan E-Muhtırasına alkış tutan sözler sarf etmişler...

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi:

"BUNDAN DERS ÇIKARMALILAR"

''Arzu edilmeyen bir şey ama bunu zorladılar. CHP'nin son dönemde yaptığı uyarıları AK Parti iktidarı tarafından dikkate alınmadı. Çoğunluğum var diye, Anayasa ve yasaları zorlayanlar, bundan gerekli dersi çıkarmalıdır. Açıklama, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvuruyu etkilemez. Anayasa Mahkemesi önceden ne karar verecekse, yine aynı kararı verecektir''

Dönemin CHP Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek:

"BU BİR MUHTIRA"

"Bu bir muhtıradır. Hükümetin bunun gereğini yerine getirmesi gerekir. Genelkurmay Başkanı 12 Nisan’da bir açıklama yapmıştı. Bu açıklama hükümet tarafından anlaşılmadı. Daha net bir şekilde anlatmak yoluna gittiler” değerlendirmesini yapmıştı.”

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen:

"ALTINA İMZA ATARIZ"

"Genelkurmay'ın tespitleri bizim teshillerimizden farklı değildir. Altına imzamızı atarız. 'Ne mutlu Türküm diyene' sözünü kimse küçümseyemez ve bunu küçümseyenleri devletin düşmanı sayarız. Türkiye'yi Atatürk düşmanlarına teslim etmeyeceğiz."

Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal

"HALK YÖNETİME SAHİP ÇIKMADI"

"Bu tablonun değişeceğini meydanlar gösterdi. Müdahaleye uğrayan yönetime halk sahip çıkmadı. Halkımız devlet organlarıyla çatışanlara sahip çıkmaz. Bu ortamda mağduriyet yok dayatma var. Anayasa Mahkemesi 367 kararını onaylamazsa ülke çatışmaya gider. (...) Türkiye'de belki ilk kez uzun bir süreden beri devletin Anayasal kurumlan, ülkemizin geleceğiyle ilgili kaygılarını, şikâyetlerini açıkça ifade etme ihtiyacı içine girmişlerdir. Devletin Anayasal kurumlan yüksek sesle kaygılarını paylaşma zorunluluğu ile karşı karşıyadırlar."

Dönemin Cumhuriyet Mitingleri organizatörü CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter:

"TÜRK ORDUSU ÇOK YAŞA"

“Genelkurmay Başkanı'na "memur" diyen bir zihniyete karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin önünde, şanlı ordumuzun önünde saygıyla eğiliyoruz. Türk ordusu çok yaşa. Türk ordusu, 27 Nisan'da bizim sesimizi duymuş, bizim sesimize sahip çıkmış, demokrasiye sahip çıkmıştır. 27 Nisan'da Türkiye Cumhuriyeti'nin gerçek iradesine sahip çıkmıştır.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89