• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 31 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 15 °C

Afrika'ya Gitmemiz Mucizeye Kaldı

Afrika'ya Gitmemiz Mucizeye Kaldı
A Milli Futbol Takımımız, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'taki 8. maçında Bosna Hersek ile 1-1 berabere kaldı.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki sekizinci maçında A Milli Takımımız deplasmanda, grup ikinciliği için çekiştiğimiz Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kaldı ve Dünya Kupası'na gitme şansını mucizeye bıraktı.

Bu sonuçla Bosna Hersek puanını 16'ya, Türkiye 12'ye çıkartırken Ay-Yıldızlılar, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı. Gruptaki son iki maç öncesinde Bosna-Hersek, Güney Afrika'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma yolunda çok büyük bir avantajı eline geçirdi

İki takım için de hayati önem taşıyan karşılaşmaya Türkiye iyi başladı ve 4. dakikada Emre Belözoğlu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. A Milli Takım, beraberlik golü için üstüne gelen rakibin arkada bıraktığı açıkları, öndeki Semih ile değerlendirmek istedi. Maçta 20. dakikadan sonra oyunun üstünlüğünü rakibine veren Türkiye, kalesinde üst üste pozisyonlar yaşadı. A Milli Takım, rakibin baskısı karşısında fazla dayanamadı ve kalesinde golü gördü. 25. dakikada yediği golün ardından bir şoku da hakemin teknik direktör Fatih Terim'i tribünlere göndermesiyle yaşayan milliler, savunmada dağınık bir görüntü çizerken, hücumda da etkisiz kaldı. Ceza alanı önüne inen her topa müdahale eden Dzeko, takımı adına önemli pozisyonlar yaratırken, son vuruşlarında etkisiz kalınca milli takım, kendisini geriye düşürecek golü yemekten kurtuldu.

Maçın hemen başında yediği golle şoka uğrayan Bosna-Hersek, ilk bölümlerde etkisiz kalsa da 20. dakikadan sonra milli takımın kalesini ablukaya aldı. Sağlı sollu ataklarla rakip kalede üst üste ataklar yaratan Bosna-Hersek, 25. dakikada Salihoviç'in serbest vuruştan güzel golüyle beraberliği yakaladı. Terim'in tribünlere gönderilmesiyle sahada adeta başsız kalan Türkiye karşısında üstünlüğü tamamıyla eline alan Bosna-Hersek, üst üste pozisyonlar yakalarken, bunları Dzeko ile değerlendiremedi.

Milli takım, ilk yarıdaki tüm olumsuzluklara karşın maçı kazanmak için ikinci yarıya çıktı. Hamit'in yerine Sercan'ı, Önder'in yerine de İsmail'i alan ve forveti ikileyen milliler, ikinci yarının ilk bölümünde rakip kalede daha çok görüldü. İlerde oyuna hareket kazandıran Sercan ile net bir pozisyonu değerlendiremeyen Türkiye, bu devrenin ilk 15 dakikasında kurduğu baskıya karşın üstünlük golünü bulamadı. Tüm riskleri alan Türkiye, kalesinde 70. dakikaya dek tehlike yaşamazken, Sercan'ın ürettiği pozisyon dışında da pozisyon bulamadı. Rakibin 4 puan gerisinde bulunan milli takım, galip gelip puan farkını 1'e indirmek için her türlü riski aldı. Son 5 dakikada önce Arda ile ardından Tuncay ile net pozisyonlar bulan milli takım, gol atamayınca maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve puan farkını kapatma şansını kaçırdı.

Rakibin önde oyunu kabul etmesiyle kendi yarı alanında oyunu kabul eden Bosna-Hersek, kalesindeki pozisyonları savuşturmaya çalışırken, hızlı ataklarla da gol aradı. Bunda başarılı olamayan ev sahibi ekip, baskı karşısında skoru korumaya çalıştı. Beraberlik durumunda aradaki 4 puanlık farkı koruyacak Boşnak ekibi, fazla risk almadan oynayıp gol aradı. Kalesinde önemli tehlikeler yaşayan Bosna-Hersek, gol yememe başarısı gösterdi ve maçtan 1-1 beraberlikle ayrılarak kalan 2 maça avantajlı bir biçimde girdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89