• BIST 8983.6
  • Altın 4223.06
  • Dolar 39.2117
  • Euro 44.8161
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 18 °C

ADSL fiyatları artıyor!

ADSL fiyatları artıyor!
ADSL için telefon şartı kalkıyor. Artık kullanmadığımız telefonun parasını ödemeyeceğiz ama o parayı bizden bir şekide alacaklar.

Sabit hattın kullanılması zorunluluğunun kaldırılarak yalın ADSL’e geçilmesinde bir adım daha atıldı. Ancak kullanmadığı halde telefon faturası ödemek zorunda kalan tüketicilerin, bu kez de servis sağlayıcılarının ADSL fiyatlarını yüksek tutması ile karşı karşıya kalması bekleniyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) kamuoyu görüşüne açtığı Yalın ADSL’de, Türk Telekom erişimi kullanacak olan servis sağlayıcıdan her bir port için kota fark etmeksizin 21,8 TL bağlantı ücreti ve 19,3 TL Yalın ADSL erişim ücreti alacak.

BTK, “Referans IP Seviyesinde Veri Akış Erişimi Teklifine Eklenmek üzere Türk Telekom tarafından teklif edilen taslak Yalın ADSL Usul, Esas ve Ücretleri” kamuoyu görüşüne açtı.

ADSL ÜCRETLERİ ARTIYOR

Yalın ADSL dönüşümü sırasında yaşanacak ADSL kesinti süresi en fazla 3 saat olacak. xDSL Sisteminin tesis süreci tamamlandı bilgisini gönderdiği andan itibaren ADSL Aylık Kullanım Ücreti ve Yalın ADSL Erişim Ücreti ile bir seferlik ücretler olan Devre Hazırlama Ücret ve ADSL Bağlantı Ücreti toptan seviyede Servis Sağlayıcıya faturalandırılacak.

- PSTN abonesi olmayanlar için Yalın ADSL Erişimi Devre Hazırlama Ücreti 30,83 TL ve ADSL Bağlantı Ücreti 21,80 TL,

- PSTN ve ADSL abonesi olanlar için Yalın ADSL Erişim Dönüşümü Ücreti 16,43 TL ve Yalın ADSL Dönüşümü Ücreti 6,02 TL,

- Sadece PSTN abonesi olanlar için Yalın ADSL Erişim Dönüşümü Ücreti 16,43TL ve ADSL Bağlantı Ücreti 21,80 TL olacak.

YALIN ADSL ÜCRET TABLOSU
10255

Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • Güneş12 Ocak 2010 Salı 12:44Yalın ADSL

      Yalın ADSL için çok geç kalındı. Çoktan adım atılmalıydı ama bu fiyatlarla zaten Yalın ADSL mantığını kötüye kullanmış olduklarını görüyoruz. ADSL kullanıcılarını her şekilde zor durumda bırakıyorlar.

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89