• BIST 10994.05
  • Altın 5775.041
  • Dolar 42.5221
  • Euro 49.5922
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 7 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 4 °C

ABD'den Çin'e resmi 'Google' notası!

ABD'den Çin'e resmi 'Google' notası!
Google'a Çin kaynaklı "hacker" saldırısı nedeniyle ABD, Çin'e resmi nota verecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Google'ın Çin'deki faaliyetlerini durdurabileceği tehdidinde bulunmasına neden olan Çin kaynaklı siber saldırılarla ilgili olarak, Pekin yönetimine resmi diplomatik notanın verileceğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Philip Crowley, resmi notanın gelecek günlerde, büyük ihtimalle hafta başında Pekin'e iletileceğini kaydetti.

Crowley, notada, siber saldırılardan duydukları endişenin dile getirileceğini ve bunun nasıl olduğu, konuyla ilgili neler yapmayı planladıkları hususlarında Çin'den açıklama isteneceğini belirtti.

İnternet devi Google, Salı günü, Çin'deki insan hakları eylemcilerinin "Gmail" elektronik posta hesaplarını ele geçirmeyi amaçlayan Çin kaynaklı" son derece gelişmiş ve hedef gözeten bir saldırı üzerine, bu ülkedeki faaliyetlerini durdurabileceğini açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89