• BIST 9686.11
  • Altın 4204.236
  • Dolar 39.1433
  • Euro 44.9843
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 34 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 31 °C
  • Berlin 21 °C

AB, İran'dan doğalgaz ithalini yasakladı

AB, İran'dan doğalgaz ithalini yasakladı
AB dışişleri bakanları, şüphe uyandıran nükleer programıyla ilgili uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçladıkları İran'dan doğalgaz ithalini yasakladı.

Lüksemburg'da toplanan AB dışişleri bakanlarının onayladığı İran'a ilave yaptırım kararlarıyla, nükleer faaliyetlerde ya da balistik füzelerde kullanılan grafit, alüminyum ve çelik gibi metaller ve endüstriyel yazılımların bu ülkeye satışı durduruldu.

İlave yaptırımlarla İran hükümetine önemli finansman sağlayan 34 şirket ve kuruluşun AB'deki mal varlıkları donduruldu.

AB dışişleri bakanları, insani ihtiyaçlara yönelik olanlar hariç Avrupalı finans kuruluşlarının İran bankalarıyla tüm işlemlerini yasakladı ve İran Merkez Bankası'na yönelik kısıtlamaları genişletti.

Yaptırımlarla AB tankerlerinin İran için petrol ve ürünlerini taşımaları ve AB şirketlerinin gemi inşa sektöründe İran'la iş yapmaları yasaklandı.

AB dışişleri bakanlarının kararlarında, ilave yaptırımların İran halkı yerine yönetimin nükleer programını hedeflediği belirtilerek, bunları sona erdirmenin Tahran rejiminin elinde olduğu, aksi halde yeni yaptırımlara gidileceği vurgulandı.

İran'ın halihazırda AB'ye doğalgaz ihracatı bulunmuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89