• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 8 °C

7 milyon euroya 7 puanlık mucize

7 milyon euroya 7 puanlık mucize
Diyarbakırspor, üç büyük takımın bir futbolcu için harcadığı paradan az bir bütçeyle çok kısa sürede oluşturduğu takımla ligin ilk dört haftasında yedi puan toplayarak herkes şaşırttı.

Süper Lig'in yeni ekibi Diyarbakırspor, üç büyük takımın bir futbolcu için harcadığı paradan az bir bütçeyle çok kısa sürede oluşturduğu takımla ligin ilk dört haftasında yedi puan toplayarak herkes şaşırttı.

Üç yıl sonra Süper Lig'e yükselen Diyarbakırspor'da başkan Abdurrahman Yakut'un olağanüstü kongre kararı almasının ardından başlayan yönetim sorunu, 26 Haziran'da yapılan kongrede Çetin Sümer'in yönetime gelmesiyle sona erdi.

Ancak kulübün belirli gelire sahip olmaması ve 14 milyon TL'lik borcu nedeniyle sıkıntıyı yaşayan yönetim, takımı ilk olarak teknik direktör Nurullah Sağlam'a emanet etti.

Sağlam, taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle anlaşmadan vazgeçtiğini açıkladı. Bunun üzerine yönetim 7 Temmuz 2009 günü Ziya Doğan'ı teknik direktörlüğe getirirken, iki gün sonra Kocaeli Kartepe'de kamp çalışması başladı.

3727

Kampın ilk günlerinde geçen yıldan kalan beş futbolcu ile alt yapıdaki oyuncular dışında futbolcu yer almadı.

Sümer, Doğan, Suat Önen, Fuat Dengiz ve Mehmet Budak'dan oluşan komite kısa sürede 12 futbolcunun transferini gerçekleştirirken, kampın ardından 28 Temmuz'da Diyarbakır'da çalışmaya başlayan takımda sadece 14 futbolcu vardı.

Tazemeta idman yapmadan maça çıktı

Transfer çalışmalarını hızlandırarak her geçen gün kadrosuna yerli ve yabancı yeni oyuncular katan yeşil kırmızı ekibin yeterli şekilde hazırlık yapamadığı için başarılı olamayacağı düşünülürken, kendi sahasında oynadığı ilk maçta Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı.

Ardından Trabzonspor deplasmanına çıkan Diyarbakırspor sürpriz bir şekilde güçlü rakibini, bir gün önce İsrail'in Netanya takımından aldığı ve idmana bile çıkmayan Tazemeta'nın attığı iki golle yendi.

Daha sonra sahasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Diyarbakırspor maçta iyi oynamasına ve öne geçmesine rağmen 3-1 mağlup oldu. Yeşil-kırmızılılar son olarak deplasmanda Sivasspor'u 2-0 yenerek dört maçta yedi puana ulaştı.

Diyarbakırspor, sekizi yabancı toplam 28 transferini yaklaşık yedi milyon euroluk bütçe ile gerçekleştirirken; Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın bir futbolcu için harcadığından daha az harcamış oldu.

"Uykusuz geceler geçirdik"

Kulüp başkanı Çetin Sümer, başkanlığından önce de Diyarbakırspor yönetiminde yer aldığını belirterek, transfer için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Yönetime geldikleri ilk gün ligdeki takımların tamamının kamp çalışmasını başlatmış olduğunu, kendilerinin ise bir futbolcularının dahi bulunmadığını kaydeden Sümer şöyle dedi:

"Zamanın yanı sıra en büyük sıkıntımız paranın olmayışıydı. 14 milyon TL de borcumuz vardı. Nurullah Sağlam'ın ardından Ziya Doğan ile anlaştık. Ardından transfer için Ankara ve İstanbul'a yerleştik. 100'ü aşkın futbolcu ve çok sayıda menajer ile görüştük. Transfer komitesindeki arkadaşlarla uykusuz geceler geçirdik. Büyük emek verdik. Sonucunda bir takım oluşturduk.

"Emeğimizin karşılığını almaya başladığımız için çok mutluyuz. Başarının en büyük kısmı Ziya Doğan'a aittir. Bu başarımız dört maç ile sınırlı kalmayacak. Başarı için desteğe ihtiyacımız var. Herkesin bu takıma sahip çıkmasını istiyoruz."

"En büyük transfer Ziya Doğan"

Basın sözcüsü Suat Önen, takım oluşturulana kadar büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, kampın ilk günlerinde üç futbolcuyla çalıştıklarını hatırlattı.

Teknik direktör Ziya Doğan'ın Türkiye'nin yetiştirdiği ender hocalar arasında yer aldığını bildiren Önen, "en büyük transferimiz Ziya Doğan'dır. Bunu yanı sıra 28 futbolcumuzda büyük hırsla başarılı olmak için mücadele ediyor. Hepsi de karakterli oyuncular. Fedakarlıktan kaçmıyorlar. Kısıtlı imkan ve zamanda oluşturduğumuz takımın başarılı olması hepimizi sevindiriyor" dedi.

"Kolej takımıyız"

Diyarbakırspor'un geçen hafta Sivasspor'dan transfer ettiği forvet oyuncu İbrahim Ülüm ise takım içerisinde büyük birlikteliğin olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Ziya Doğan hocamızın sayesinde idmanlarda maçlara iyi hazırlanıyoruz. Yapılan iyi çalışmaların karşılığını da maçlarda alıyoruz. Kolej takımıyız. Çok iyi bir arkadaşlık ortamı var. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular arasında büyük bir dayanışma var.

"Geçen hafta içerisinde Diyarbakırspor'a transfer oldum. Ben takımla sadece alt idmana katıldım. Buna rağmen hocamız Sivasspor maçında ikinci yarı oynama şansı verdi. Yönetim ve teknik direktörümüz Ziya Doğan'ın bu takımda büyük emeği var. Biz futbolcular olarak onların bu emeğinin karşılığını alması için mücadele edeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89