• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 8 °C

250 bin öğretmene diyabet dersi

250 bin öğretmene diyabet dersi
'Okulda Diyabet Programı' projesi çerçevesinde, İstanbul'daki okullarda görev yapan 250 bin rehber öğretmene Tip 1 Diyabet konusunda eğitim verildi.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Derneğince, diyabetli çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için Sanofi-Aventis ilaç firmasının desteğiyle hazırlanan ''Okulda Diyabet Programı'' projesi çerçevesinde The Marmara Otel'de toplantı düzenlendi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın da katıldığı toplantıda, kentteki okullarda görev yapan yaklaşık 250 rehber öğretmene Tip 1 Diyabet konusunda eğitim verilerek, program kapsamında öğretmenlerin üstleneceği rol uzmanlar tarafından anlatıldı.

Çocuk Diyabet Grubu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun toplantıda yaptığı konuşmada, diyabetli çocukların eğitimlerini okul dışında sağlıklı bir şekilde alamadıklarını belirterek, ''Bu projemiz, diyabetli çocukların okullarda da tedavi sürecine devam etmesini sağlayacak'' dedi.

Türkiye'de 15 bin diyabetli çocuk bulunduğunu, öğretmen ve öğrencilerin diyabet hastalığı konusunda bilinçlenmesine destek vermeyi amaçladıklarını söyleyen Hatun, diyabetli çocuklara erken tanı konulmaması ve tedavinin gecikmesi nedeniyle ortaya çıkan ağır tablonun önlenmesinde aileyle birlikte öğretmenlere de önemli görevler düştüğünü vurguladı.

Türkiye'de diyabetli çocuklar için ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını belirten Hatun, proje kapsamında diyabet tanısı konulan çocukların durumunun bir mektup ile okul idaresine bildirileceğini, diyabet hastalığında acil durumlarda mutlaka kullanılması gereken glukagon iğnesinin okulda buzdolabında hazır bulundurulacağını, okul hemşiresi ve ilgili öğretmenin bu iğneyi yapabilecek eğitimi alacağını söyledi.

Hatun, rehber öğretmenlere de diyabet hastası öğrencilere acil müdahale edebilecek eğitimin verileceğini, diyabetli öğrencilerde kan şekeri düşüklüğü durumunda sınav tekrarı sağlanabileceğini kaydetti. Hatun, diyabete, Sağlık Bilgisi dersinin müfredatında yer verilerek öğrenci ve öğretmenlerde bilinç seviyesi artırılmasının sağlanacağını ifade etti.

Okulda Diyabet Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm eğitim kurumlarındaki öğretmen, öğrenci ve veliler için eğitim materyalleri hazırladıklarını belirten Hatun, ''Diyabet belirtilerine dikkati çeken 60 bin afiş çok hızlı bir şekilde okullara asılacak. 'Öğrencim ve Diyabet' isimli bir broşür hazırladık. Bu broşür tüm okullara elektronik ortamda gönderilerek, öğretmenlere ulaştırılması sağlanacak'' diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89