• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Bahçeli, Kerkük ve Musul’a ‘plaka numarası’ verdi

Bahçeli, Kerkük ve Musul’a ‘plaka numarası’ verdi
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir kez daha Federal Kürdistan bağımsızlık referandumuna tepki gösterdi. “Misak-ı Milli uyanacak” diyen Bahçeli, Kerkük’e ve Musul’a plaka numarası verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin gündeminde Federal Kürdistan bağımsızlık referandumu vardı.

“Kerkük elden giderken biz rahat olamayız” diyen Bahçeli, bu konuda “blöf” yapmadıklarını savundu.
 

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Bizi Kürt düşmanı göstermek istiyorlar. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim için çok değerli. Diyarbakır’daki Kürt kökenli kardeşimizi Barzani’nin bizim kadar sevmesi mümkün değildir. Zamanı gelince Kuvayi Milliye ruhu uyanacak. Tarih coğrafyaya dar geldiğinde, 81 Düzce’den sonra 82 Kerkük, 83 Erbil…

Katalonya’daki referandumu da değinen Bahçeli, İspanya yönetiminin muhatap kabul edilmesi gerektiğini söyledi. MHP Genel Başkanı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

Çevremizi saran tehditlerin iç yüzünü iyi görmeliyiz. Neyi yaşıyorsak bunun başlangıcı Anadolu’nun fethine kadar dayanmaktadır. Kapanmamış defterlerin, silinmemiş nefretlerin, tükenmemiş öfkelerin hesabı önümüze getirilmektedir. Türkiye çok ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Ülkemiz çok cepheli bir bunalım kıskacındadır. Bilhassa sınırlarımızın hemen dibinde vandal bir tuzak kurulmaktadır.

Irak’ın, Suriye’nin kuzeyinde büyük bir komplo sahnededir. Arap baharı ile alev alan yangın kapımıza dayanmıştır. Etnik ve mezhep kutuplaşması etrafımızdaki kaosun fitilini tutuşturmuştur. Bu gelişmeler karşısında Türkiye’nin güvenliği de bıçak sırtındadır. Bir aşiret lideri çıkıp haddini aşarak bağımsızlıktan bahsedebilmektedir. Ham hayal peşinde koşan Peşmerge başı ısrarı sürerse belasını muhakkak bulacaktır. Barzani tüm itiraz, tepki, karşı çıkışlara rağmen 25 Eylül korsan referandumunu gerçekleştirmiştir. Barzani 25 Eylül referandumu ile bağımsızlığa giden karanlık yolda önemli bir merhaleyi aşmıştır. Bilinmelidir ki 25 Eylül referandumu 4 parçalı büyük Kürdistan’ın ön hazırlığıdır. Buna sabır göstermek mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanının “sınırımızda fitne kuyusu kazdırmayız” beyanı çok nettir. Soydaşlarımızın hayati haklarına karşı yapılan her girişim karşısında Türk halkını bulacaktır. Kerkük, Tuzhurmatu, Altınköprü, Tel Afer’de yarım asırdır demografik yapının değiştirilmesi amaçlanmıştır. Dökülen Türkmen kanı üzerinde gelecek planlaması yapanlar, canına, malına kastedenler iki dünyada da yatacak yerleri olmayan alçaklardır. Bunlarla hesabımız mahşere kalmadan görülecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89