• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

Onlar devlet siz paralel miydiniz

Ayşe Yıldırım

Adamo’nun efsane şarkısı “Her yerde kar var” misali bu günlerde her yerde FETÖ var! Cumhurbaşkanı Erdoğan son Rusya ziyaretinde Devlet Başkanı Putin’e “FETÖ’nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor” diyordu.

Dönemin Başbakanı Davutoğlu’nun “Emri ben verdim”, kendisinin “Bugün olsa yine düşürürüz” dediği düşürülen Rus uçağını FETÖ’ye mal ediyordu. Sadece o mu? Her ne kadar Kürtlerle barışmaya niyeti olmasa da çözüm masasının devrilmesine giden yolda yapılan cinayetleri, tutuklamaları, katliamları da FETÖ’ye yüklüyorlar artık. KCK operasyonlarını onlar yaptı.

Roboski katliamı onların işi. Ceylanpınar’daki iki polisin öldürülmesindeki kuşkular ortada. Balyoz, Ergenekon, Oda TV ve Şike davalarının altında da meğer FETÖ varmış. Televizyonlara çıkan “itirafçı cemaatçiler” de AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor. Karanlıkta kalan ne kadar suikast varsa FETÖ’ye mal ediyorlar: Hrant Dink cinayetini işlemiş olabilirler. Necip Hablemitoğlu cinayetini de... Zaten MHP’nin bölünmesini istemiyordu. Onun için Muhsin Yazıcıoğlu’nun öldürülmesinde parmağı olabilir...

Yetmedi. Oslo görüşmelerini sızdıran o, Paris’te üç Kürt kadını öldürten de o. Kobane olaylarında parmağı var. Yetmedi... Madem bunları yaptı. 301 madencinin öldüğü Soma faciasını neden o yapmış olmasın. Ahmet Özal’a göre babası eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümünden de FETÖ sorumlu olabilir.

Zaten neredeyse tüm orduyu ele geçirmişler, yargıyı sarıp sarmalamışlar, bürokrasiyi kendilerine bağlamışlar. Okulları, üniversiteleri, yurtları yetmezmiş gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nda yuvalanmışlar, Kozmik odaya dalmışlar, Diyanet’i “cemaatleştirmişler”, belediyelere adamlarını doldurmuşlar, holdingler kurmuşlar, gazete ve televizyonlarla propagandalarını yapmışlar, hatta yollarda köfteci dükkânı açmışlar...

Gezi Direnişi’nin arka planında yer almışlar, kapatılan 17-25 Haziran yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kurgulamışlar, zaten herkesi dinleyip fişlemişler... Cemaat üyeleri arasında çöpçatanlık için katalog bile basmışlar... Sayın sayabildiğiniz kadar. Hangi kuruma girsen elin FETÖ’ye çarpıyormuş meğer.

Gizli yazışmalarla içte ve dışta Türkiye’yi baltalamak için plan yapıyorlarmış. Bu manzaraya bakınca aslında devleti bu kadar yıldır FETÖ yönetiyormuş da kimsenin haberi yokmuş. Hadi abartmayalım bizim haberimiz vardı. Kaç gündür Cumhuriyet’te süren yazı dizisinde cemaatin 70’lerden itibaren başlayan doğuş ve yükseliş serüvenini okuyorsunuz.

Cumhuriyet bunları yıllardır yazıyor, anlatıyor. Ne hikmetse tüm bunlar darbe kalkışmasından sonra su yüzüne çıkıyor. Gelin görün ki, yukarıda saydığımız tüm işleri yaptıkları dönem ise AKP iktidarının kesintisiz başta olduğu yıllar. Ama ne olmuş, saf ve masum AKP’liler “kandırılmış”. Bir şaşkınlık nidası mı patlatalım yoksa Demirtaş’ın söylediği gibi “Asıl devlet Gülen’miş bunlar paralelmiş” de haberleri mi yokmuş diyelim!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89