• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Haydi gelin Kürtlere akıl öğretelim

Aydın Engin

Eyyy Kürtler, dinleyin... Bu seçimde Meclis aritmetiği gerektirdiği için oldum bittim oy verdiğimiz CHP yahut son günlerde meylettiğimiz Vatan Partisi yerine sizin partiye, yani HDP’ye oy vermeyi düşünüyoruz.

Ama dikkat “vereceğiz” demedik, “düşünüyoruz” dedik.

Bir kere şimdiden yani seçimden önce sizlerden kesin bir açıklama, sağlam bir güvence bekliyoruz: AKP ile asla koalisyon yapmayacaksınız. Koalisyon yapmasanız bile dışarıdan destek filan vermeyeceksiniz.

Yooo, öyle “Yav söyledik ya, daha kaç defa söyleyeceğiz” demeniz bize yetmez. Bize güvence vermeli, bizi inandırmalısınız. Bizler esas olarak çok laik olduğumuz, durmadan “Biz de Müslümanız ama…” diye başlayan cümleler kurmaya pek alışkın olduğumuz için öyle “Ekmek Kuran çarpsın ki koalisyon da kurmayacağız, destek de vermeyeceğiz” diye yemin billah etmeniz bizi ikna etmez.

Ayrıca aklınız sıra bizi kandırmaya kalkıyor da olabilirsiniz. Öyle ya açık açık “AKP ile koalisyon yaparız” demiyor, diyemiyor; onun yerine “Eğer AKP sürecin yürümesi için adım atarsa ve sadece sürecin yürümesi için destek veririz” diyorsunuz. Bunu yutmayız. Ne malum sürecin yürümesi kalkanının ardına sığınıp AKP ile iş bağlamayacağınız? Ayrıca Tayyip Erdoğan ile “Ben sürece yeniden yeşil ışık yakayım, siz de benim başkanlık sistemime destek verin” pazarlığı yapmayacağınız? Hatta bugüne kadar çoktan yapmış olmadığınız ne malum?

Sakın buraya kadarını okuyup “Aman be, vermezseniz vermeyin” diye efelenmeye kalkmayın. İşte asıl o zaman AKP ile gizli anlaşma yaptığınız ortaya çıkar. Çünkü biz oy vermezsek barajı aşamazsınız; barajı aşamazsanız AKP tek başına iktidar olur, dahası anayasayı değiştirecek kadar iskemle de kazanır. Bunun ne anlama geldiğinin farkında mısınız? Belli ki değilsiniz ki bize dönüp “Amaaaan, sıktınız ama, vermezseniz vermeyin” diye dikleniyorsunuz. Sizin için hava hoş tabii. Ama AKP tek başına iktidar olursa bizlerin halini gözünüzün önüne getirsenize...

Kısacası bize itiraz etmeye, koşullarımızı reddetmeye, hele hele verdiğimiz akılları kabul etmemeye sakın kalkışmayın. Sizin göreviniz bizleri size oy vermeye ikna etmektir ve bundan ibarettir.

***

Eyyy Kürtler!

Mesele sadece AKP ile koalisyon yapmayacağınıza bizi ikna etmenizden ibaret değil.

Ne diyor anayasa: “Devletin milleti ile bölünmez bütünlüğü...”

O zaman bu devletin bölünmezliğine zarar vermeyeceğinize de bizi inandırmanız gerekiyor. Unutmayın ki aramızda çok miktarda, boynuna devlet tabelası takmış; Facebook’ta filan adının önüne TC kondurmuş yurtseverler var. Siz bazı milli hisleri körelmiş, kötü niyetli kişilerin iğvalarına kapılarak onlara ulusalcı, milliyetçi filan diyorsunuz. Oysa onlar yurtseverdir. Türk yurdunu sevenlerdir. Sizin partiye, yani HDP’ye bu seçimde oy vermemizi sağlamak için onları ve bizleri devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruyacağınıza da ikna etmelisiniz. Bunu nasıl yaparsınız bilemeyiz. Ama bizim oylarımızı istiyorsanız bunun yolunu bulmak size düşer. Biz sadece seçim günü sandık başına gideriz ve eğer aklımızı yatırabildiyseniz bir defalığına sizin partiye oy veririz...

Unutmayın ki devlet bizim için önemlidir. Bizler tarih boyunca 16 devlet kurmuşuz (Tamam peki, demek on beşini de batırmışız). Oysa siz daha bir devlet bile kuramadınız. O yüzden TC konusundaki hassasiyetimizi anlayamayabilirsiniz. Ama bilin ki önemlidir.

Öyle Öcalan efendinin Kürtler için biçtiği “Devlet olmayan devlet” yahut “Demokratik konfederasyon” gibi saçma sapan formüllerle bizim aklımızı çelmeye yeltenmeyin.

Tamam mı?

Bir daha belirtelim: Sakın ola ki “Vermezseniz vermeyin be! Biz bize gönül veren Kürt ve Türklerle el ele çoktan yola koyulduk, barajı önce bilinçlerde yıktık. 7 Haziran’da da sandıkta yıkacağız” diye kostaklanmayın.

Ya sandıkta barajı yıkamazsanız. Sizin için hava hoş olabilir. Ama bizim başımıza gelecekleri gözünüzün önüne getirsenize...

Haydi “akıllı olun” ve bizleri ikna edin, bize güvence verin; Erdoğan’la ve partisi ile işbirliği yapmayacağınıza bizi inandırın.

“Nasıl yahu, daha ne yapalım” diye sormayın. O sizin sorununuz. Bu sorunu çözün ki size oy verelim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89