Furkan Doğan henüz 19 yaşında. Kayseri Fen Lisesi son sınıf öğrencisi. Bütün son sınıf öğrencileri üniversite sınavlarının 2.oturumlarına hazırlanıyor. O ise Gazze’ye insani yardım götürmek üzere yola çıkan daha sonra uluslararası karasularında İsrail askerlerinin baskınına uğrayan Mavi Marmara adlı gemide hunharca öldürülüyor. Gemide bulunanların anlattıklarına göre o, vahşi İsrail saldırısını görüntülemek için deklanşöre basarken insanlıktan nasibini almamış cani bir İsrail askeri tarafından başına ve göğsüne sıkılan beş kurşunla şehit ediliyor.
Tuttuğu günlükteki son sayfada yazdıkları onun nasıl kuvvetli bir imana sahip olduğunu bizlere göstermektedir. Saldırının başladığı anda şehitlikle anne sevgisi arasında gitgeller yaşıyor. Sonunda Mute savaşında komutan Abdullah bin Revaha gibi dünyayı elinin tersiyle itiyor ve şehitliği tercih ediyor. Gemide bir yerlere gizlenmiyor. Vahşeti görüntülemeye çalışırken vahşetin kurbanı oluyor.
Furkan aynı zamanda ABD vatandaşıdır. Akranları olan binlerce genç Amerikan rüyası görme peşindedir. Yıllardır TV ve sinemalarda izlenilen Holiwuud filmleri gençlerimize Amerikan rüyası göstermektedir. Gençlerimizin pek çoğu ne yazık ki Amerika’ya gitme ideali taşımaktadır. O ise ABD’nin sahte ve çirkin yüzünü çoktan görmüş ve bugün de bize göstermiştir. ABD kendi vatandaşına bile sahip çıkmamaktadır.
Furkan ebedi âleme tertemiz gitti. Bu dünyanın yalanlarına aldırmadı. Dünyanın geçici olduğunu gördü. Dünya nimetlerinin cennet nimetleri yanında hafif kaldığını hissetti. Canını çekinmeden, ürkmeden, korkmadan verdi.
Haberlerde Furkan’ın anne ve babasını izlemişsinizdir. Ne kadar metin ve mütevekkildiler. Allah’ın verdiği bu emaneti şehitlik gibi bir mertebeyle alması onları ne kadar mutlu kılmaktaydı. İşte şehit babası böyle olur. İnsanın en kıymetli varlığı evlatlarıdır. Onu da Allah yolunda verebilmesi erdemlerin en büyüğüdür. Gerçek kazanç bu olsa gerek. Ne mutlu o anne ve babaya!
Furkan gençlerimize örnek olmalı. Anneler babalar evlatlarını Furkan gibi yetiştirmenin gayretinde olmalı. Yeni Furkanlar yetiştirmeliyiz. Sadece Gazze ‘de değil dünyanın pek çok yerinde de zulme uğrayan, açlığa, yoksulluğa mahkûm edilen nice çocuklar, yaşlılar ve bebekler var. Yetişecek yeni Furkanlar, Ali Haydarlar, Cengizler, Çetinler işte bu zulümlerin durması için haykıracaklar. Gerekirse tam teçhizatlı barbarlara karşı elleriyle, dilleriyle direnecekler. Kanları dünyayı ayağa kaldıracak, vicdanları uyandıracak, hayal peşinde koşanlara hakikati gösterecek ve sonunda vahşice kan akıtanlar akıttıkları o kan denizinde boğulacak ve mazlumlar kurtulacaktır.
Furkan çağımızın Mus’ab bin Umeyr’idir. Genç yaşında her türlü nimetler içinde yüzerken dünyalığı terk ederek şehadete koşan Mus’ab. Furkan, Osman Gazi’nin yeğeni Baykoca’dır. Daha bıyığı terlemeden cihada koşan ve şehit düşen Baykoca. Baykocalar şehit düştü. Fakat onların kanı üzerinde dört kıtaya zulüm değil adalet götüren bir devlet yükseldi. Küçücük bir beylik koca bir Osmanlı oldu.
Furkan da her türlü nimetler içindeydi. Vicdanı, inancı onu bu yolculuğa çıkardı. Gazze’ye insani yardım götürüyordu. Gazzede kardeşleri vardı. Onlarla kucaklaşacaktı. Onlara umut olmaya gidiyordu.Fakat o sadece Gazze’ye umut olmadı.Bize de umut oldu.. Furkan’ı gördük. Bir daha umutlandık. Ülkemizde ne yiğitler varmış Allah’ şükür. Artık yeni Furkanlar yetişecek. Gazze, Kudüs, Batı Şeria kurtulacak.
İlk adım atılmıştır. Anneler babalar bize düşen görev bu sesi yerine ulaştırmak ve yeni Furkanlar yetiştirmektir. Artık vicdanlar Furkan sayesinde uyanmıştır. Gencecik vücudunu zalimlere siper eden Furkan gerçeğin ışığı olmuştur. Anneler, babalar, öğretmenler çocuklarımıza, öğrencilerimize Furkan’ı örnek olarak gösterelim. Gayret ve dua edelim çocuklarımız Furkan gibi yiğit olsun, cesur olsun. Basit hedefler peşinde koşmasın. Onların da yüksek idealleri olsun. Ve o idealler peşinde yılmadan, yorulmadan gidebilsinler. Gençlerimize böyle yüce idealler verebilirsek geleceğimiz daha güzel olacak. Ülkemiz de mazlum milletler de inşallah böyle yüce ideal sahiplerinin çabasıyla huzura kavuşacaktır.