• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Ey Cumhurbaşkanı, sapık olan kim?

Hayko Bağdat

Son dönemde yazı yazmak için çok zorlanır hâle geldim. Yakın çevreme bu konuda dert yanınca deli muamelesi görüyorum. Böylesi bir gündemde konu sıkıntısı mı çekilirmiş…

Kalemi elime alıp Cumhurbaşkanı’nın her gün Anayasa’nın tarafsızlık ilkesini nasıl çiğnediğini yazayım diyorum. Daha yazı çıkmadan içeriğini demode kılacak şekilde yine yapacak aynısını diye vazgeçiyorum.

Elinde kutsal kitap sallayarak siyasi rakiplerini Allahsız, imansız ilan etmenin bizleri sürükleyeceği felaketten bahsedeyim diyorum. Sözüm yetmez, mahkemelik oluruz diye duruyorum.

Diyanet İşleri sıradan bir kurumdur. Onun tüm toplumun ihtiyaçlarına göre şekillenmesini istemek kâfirlik değildir diye bir şeyler karalayasım geliyor. E, burada kullanılan iğrenç ve basit taktiğin sebeplerini zaten hepiniz biliyorsunuz diye yazamıyorum.

Mehmet Şimşek gibi makul bir adamın memlekette yılda bin işçi katledildiği hâlde 3,3 milyar dolarlık araç bütçesine “çerez” demesinin matematiğini yapayım, kaç yaşam odası eder bu para diye hesaplayayım diyorum. Onu da midem kaldırmıyor.

Fakat dayanamayıp Erdoğan’ın son sözlerinden birine iki kelam edeceğim.

Çıktı meydana ve aynen şöyle söyledi:

Bölücü örgütün güdümündeki bu parti ne kadar sapkın grup varsa, hepsini topladı.

Çok net soruyorum; Ey Cumhurbaşkanı, HDP’nin bünyesinde toplanan sapkın gruplar kimlerdir?

Aday listelerinde gördüğün sapıklar hangileridir?

Mesela Bedirhan Güneş (43 yaşında dört çocuk babası) var adaylardan. Zonguldak 5. sıra adayı. Ağrı doğumlu, inşaatlarda sıvacılık, kalıpçılık ve boyacılık yapıyor.

13 yıllık AKP iktidarında 14.000 işçi üç kuruşluk tedbirler alınmadığı için katledildi. Soma’da markette yumrukladığın, müşavirinin yerde tekmelediği işçilerden birisidir Bedirhan Güneş.

Ona mı sapık dedin?

Necmettin Durmuş var. Memleketin Rize’den 1. sıra aday. Hopa’da gazdan etkilenerek hayatını kaybeden ve öldürülmeyi hak ettiğini ima ettiğin Metin Lokumcu gibi emekli bir öğretmen. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş için tek başına Rize’de stant açmış, saldırıya uğramış ve yaralanmıştı.

Necmettin Hoca’ya mı sapık dedin?

Hüda Kaya var. İstanbul adayı. 28 Şubat’ta 16, 17, 18 yaşındaki üç kızıyla beraber idamla yargılanan, başörtüsü yüzünden başına gelmeyen iş kalmamış bir insan hakları savunucusu Hüda Kaya.

Cevap ver, bu başörtülü kadına mı sapık dedin sen?

1999’dan 2009’a kadar Avrupa Parlamentosu milletvekili olan Ezidi aday Feleknas Uca var mesela. Hani o TIR dolusu silahların tüm halkına tarihin en büyük katliamlardan birini yaşatan Ezidilerden.

Ezidi aday mıdır sapık olan?

Eskişehir’den LGBTI aktivisti Barış Sulu var. Sokak ortasında hemen her gün katledilen trans bireylerin, kamuda, özel sektörde dibine kadar ayrımcılığa maruz kalan insanların hakça bir yaşam mücadelesini savunuyor.

Mevlana ile Şems’in örneğindeki gibi sana aşkını ilan eden medya patronlarının olduğu, sokaklarda “yalarım”, “ısırırım” diyen insanların kol gezdiği bir ortamda insan hayatı kurtarmak için mücadele eden Barış’a mı sapık dedin?

O kadar yüksekten Ahmet’i, Mehmet’i ayırt edemeyiz” diyerek Genel Kurmay’a teşekkür ettiğin Roboski katliamı var ya. Aşağıdan bakınca yukarıdaki katili çok net gören Roboski ailelerinden Ferhat Encü var adaylar arasında.

Evlatlarına adalet arayan annelerin sesi olmak istiyor.

Sapık olan Ferhat Encü mü?

Yazılarını çekemeyen iki çocuk vurmuştur” dediğin ve yönettiğin devletin külliyen beyaz bere taktığı Hrant Dink cinayetine adalet arayan Garo Paylan var listede. Afedersin Ermeni olan bu aday mı sapık dediğin?

Yuhalattığın Alevilerden Ali Kenanoğlu var.

Âkil İnsanlar heyetinde emek vermiş Prof. Dr. Mithat Sancar var.

Yıllarca partinde görev yapmış Dengir Mir Mehmet Fırat var.

Yasalarını kendine kalkan yaptığın 12 Eylül’ün zindanlarında annesi Türkçe bilmediği için görüş günlerinde oğluna saatlerce “nasılsın” diyerek hasret giderebilen Kamber Ateş var.

Ey Cumhurbaşkanı, sana haklarını helal etmeyecek bu kesimlerin çocuklarından hangilerine sapık dedin cevap ver.

Ya da boşver.

İyisi mi 7 Haziran’dan sonra bu insanlara hesap ver...

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89