• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 10 °C

Çelişkiler çelişkiler...

Bülent Tekin

2071’e kadar iktidarda kalmak isteyen bir AKP hükümeti var. Şimdilik hedefi bu. Bakarsınız bir bin yıllık hedef daha korlar, 3071’de buluşmak üzere filan denilir. Buna benim ömrümün yetmeyeceğini ben kendi adıma söyleyebilirim. Neden 2071, nasıl bir yönetimle; tam demokratik sistemle idealleri olmayan, tek adam, tek parti yönetimiyle mi? Muhalefeti de içinde barındıran (ırkçı, milliyetçi, Türkçü, dinci) bir çoğunluk partisinin karşısında onun gibi düşünen aşırı sağcı bir muhalefet çoğulculuğu. Yoksul ve kimsesizlerin çocuklarının öldüğü/öldürüldüğü bir ülke. Kendi çocuklarının Avrupalarda, Amerikalarda, Asyalarda, Türkiye’de en zengin, dokunulmaz ve güvenlik şartlarında yaşamasına biz tam demokrasi ve iyi şeyler oluyor diyeceğiz.

İnsanlar ölüyor, kan dökülüyor, çöplerden yiyecek toplayanlar var. Dilencilik ve fuhuş yaygınlaşıyor. Kalpler kaskatı, burjuva demokrasisi içinde siyasetçiler kariyer, makam ve ikbal peşinde. Evet, milletvekilliği ve belediye başkanlığı sizlere yakışıyor. Türklük ve Kürtlük adına, hatta İslam adına sizler o kırmızı koltuklara layıksınız. Bizi hep sizler yönetmelisiniz. Her zaman gariban çocukları ölmeli; savaş politikaları uygulanmalı, sizlerin çocukları zevkusefa içinde yaşamalıdırlar. Çünkü ölenlerin kaderinde ölüm yazılıdır veya bir araçsallık gereğidir.

Ülkeyi istediğiniz gibi, dilediğiniz şartlarda yönetin. Bizler önemli değiliz. Bir kısmınız iktidar olun, diğerleriniz muhalefet ve bazılarınız da Kürtlük adına Meclis’e, yerel yönetimlere giriniz. Oralarda, rahat kırmızı koltuklarınızda retoriğin kralını uygularsınız, nasılsa sizlerin ve çocuklarınızın geleceği garanti altına alınmıştır. Artık başka çocukların cenaze törenlerine de katılabilirsiniz. Bol bol insanlık nutukları da atabilirsiniz. Ölenler nasılsa sizin çocuklarınız değildir. Ve bizler de nasılsa hep yutarız. Sözümüz Kurnaz Adam’adır, kurnaz politikacıyadır!

Zaman zaman yargılanıyor, hatta gerekirse hapse dahi giriyorsunuz; boşa kürek sallamadınız, endişe etmeyin, karşılığında belediye başkanlığı, milletvekilliği, bakanlık, başbakanlık, devlet başkanlığı filan kazanacaksınız. Türklük ve Kürtlük adına sizler en vefakâr, çalışkan ve önder görüleceksiniz. Nasılsa bizden gelecek oylar banko!

Cezaevlerinde açlık grevleri (ölüm oruçları) var. Cezaevlerinden her an tabutlar çıkabilir. (Yazımı yazdığım anda herhangi bir ölüm olmamıştı. Dilerim bundan böyle de olmaz!) AKP hükümetinin, insan hakları kurumlarının, sağlık (tabip) kurumlarının, hukukun, uluslar arası sözleşmelerin, protokollerin, BDP’nin, herkesin duyarlılık içinde olması gerekir. Evrensel hukukun ve insan hakları kurallarının içinde çözümler bulunmalı ve ölümler engellenmelidir. Kalplerimizde ayrımcılığın, nefretin ve önyargının olmadığını düşünmek istiyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89