• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

Van TV ve Denge TV mühürlendi

Van TV ve Denge TV mühürlendi
Polis, hakkında kapatma kararı verilen Van TV ve Denge TV’ye baskın düzenledi. Baskın ve binalardaki aramaların ardından her iki kanala da mühür vuruldu.

Kapatılan televizyon kanalları arasında yer alan ve merkezi Batman’da bulunan Denge TV’ye polis baskın düzenledi.

Binaya polisler eşliğinde baskın yapan maliye memurları, içerde 2 saat süren sayımın ardından binanın kapısına mühür vurdu.

Televizyon binasında bulunan demirbaşlar ve teknik ekipmanları kayıt altına alan maliye memurları, televizyonun stüdyo, montaj ve depo kapılarının üzerine “RTÜK başkanlığının 29.09.2016 tarih ve 25717 sayılı yazısı ile 668 sayılı KHK kapsamında kapatılan iş bu yeri tespit incelemelerine müteakiben komisyonumuzca kapatılarak mühürlenmesine karar verilmiştir” yazılı kâğıt asarak kapıyı mühürledi.

‘AİHM’e kadar gideceğiz’

Televizyonun yayının karartılarak ve kapısına mühür vurulmasına tepki gösteren Denge TV Haber Grup Başkanı Nasır Sevim, “Edindiğimiz bilgilere göre doğrudan KHK kapsamında kanalımızın kapısına mühür vuruldu. 2007’de yılından beri yayın yapıyoruz. Bu süre içerisinde evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeden yayınlarımızı sürdürdük. Bu konuda haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum ve bu işin takipçisi olacağız. Gerekirse AİHM’e kadar giderek haklarımızı sonuna kadar savunacağız” dedi.

İnternet üzerindeki yayınlarının da durdurulduğunu belirten Sevim, teknik çalışmalarının bitirildikten sonra tekrar internet üzerinde yayın yapacaklarını söyledi.

Van TV de mühürlendi

Kapatılan bir diğer kanal olan Van TV de benzer şekilde basıldı.

4 saat boyunca kanalın içerisinde yapılan arama ve incelmelerin ardından, kanala ait tüm teknik malzemelerin listesi tutularak kapılara müdür vuruldu.

Kanal binasının kapısına “RTÜK başkanlığının 29.09.2016 tarih ve 25717 sayılı yazısı ile 668 sayılı KHK kapsamında kapatılan iş bu yeri tespit incelemelerine müteakiben komisyonumuzca kapatılarak mühürlenmesine karar verilmiştir” yazılı kâğıt asan polislere çalışanlar tepki gösterdi.

Kanalın Genel Koordinatörü Serdar Altan, kanalın hukuka aykırı bir şekilde mühürlendiğini belirterek, “Bu konsept çerçevesinde gerçekleşen bir döngüdür. Birçok TV kanalı da bu şekilde kapatıldı. Her hangi bir karar bizlere tebliğ edilmeden yayınımız duruldu. Ardından da mühürleme işlemi gerçekleşti. Bunun karşısında mutlak süratle duracağız. Bütün arkadaşlarımız da aynı kararlılıktadır. Elimizden geldiğince medya alanında çabamızı sürdüreceğiz ve halka bu gerçekleri ulaştırma devam edeceğiz. Şu da bilinmeli kimseye eyvallah çekmeyeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89