• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 7 °C

TÜRGEV, Zaman'ı yalanladı

TÜRGEV, Zaman'ı yalanladı
TÜRGEV, Zaman gazetesinin mobil web sitesinde yayınlanan “Devlete Niyet TÜRGEV’e kısmet” başlıklı haberi yalanladı.

Türkiye gençlik ve eğitime hizmet vakfı, Zaman gazetesinin mobil web sitesinde yayınlanan “Devlete Niyet TÜRGEV’e kısmet” başlıklı habere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

" Dün zaman mobil web sitesinde yayınlanan “Devlete Niyet TÜRGEV’e kısmet” başlıklı haber içeriğinde Vakfımız aleyhine artık alışkanlık haline getirildiği üzere bazı yeni iftiralar atılmış ve çok daha vahimi bir vakfın mahremi olan karar defterindeki bir karar hukuka aykırı yoldan elde edilerek ve içeriğinde hukuka aykırılık varmışçasına yayınlanmıştır. 

Öncelikle belirtmek isteriz ki Limak Holding tarafından inşa edilen ve 4 Mayıs tarihinde açılışı yapılan Siirt Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu, Konferans Salonu ve Spor Salonu ile birlikte Siirt’e ve hatta bölgeye kazandırılmış en önemli eğitim hizmetlerinden bir tanesi olmuştur. Bu güzel eseri şehre kazandıran Limak Holding, bu tesisleri vakfımızın işletmesini talep etmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygun görülen bu talep doğrultusunda protokol imzalanmıştır.

Bu protokolle Vakfımız söz konusu tesisin TÜM GİDERLERİNİ üstlenmiş, hizmette olduğu süre boyunca ortaya çıkacak tüm masrafları ve özellikle devlet parasız yatılı olarak okuyan öğrencilerin tüm masraflarını karşılayacağını taahhüt etmiştir. Bu şekilde kuruluş amacı, gençlerimizin eğitimini desteklemek olan vakfımız, daha çok ekonomik sıkıntı içerisinde olan ama eğitimine de devam etmeye çalışan kız öğrencilerimizin ihtiyaç duyacağı tüm giderleri de üstlenmiştir. Böylece Vakfımız, Milli Eğitim Bakanlığını önemli bir ekonomik yükten kurtarmıştır.

Vakfımız devlet parasız yatılı öğrenciler dışındaki öğrencilerden ise 50-TL gibi çok cüzi bir ücret talep etmekte bu cüzi ücretlerle asla işletilemeyecek yurdun ve diğer tesislerin tüm giderlerini hayırseverlerin bağışlarıyla karşılamaktadır. Bu hususta yurdun bulunduğu bölgenin şartları ve ihtiyaçları göz önüne alınarak belirlenen ücret üzerinden Vakfımızın üstüne gelmeye çalışan paralel yapının yayın organına sadece “senet bedelini ödeyemediği için kapı önüne koydukları çocukları” hatırlatmak yeterli olacaktır. 

Ayrıca bu haberle birlikte anladık ve tekrar gördük ki Vakfımızın özel evrakı olan yönetim kurulu kararı yalnızca resmi başvurular için ibraz ettiğimiz kurumlarda bulunurken, paralel yapının ajanları devletin tüm kurumlarında sahip oldukları memuriyet görevleri sebebiyle elde ettikleri bilgi ve belgeleri yalan yanlış haberlerde kullanmak üzere paralel yapının basın yayın organları ile paylaşmaya devam etmektedirler. Hukuka aykırı bir durum tespit edemeyen paralel yapının memurları, sırf Vakfımız aleyhine algı oluşturmak için bu tür haberler yapmaktadırlar. Sadece bu haber dahi paralel yapının ne kadar tehlikeli ve tahammül edilemez bir virüs olduğunu, derhal temizlenmediği takdirde tüm vücudu ele geçirerek hareket edemez hale getirmeyi amaçladığını göstermektedir.

Paralel yapı veya türevleri ne söylerse söylesin, hayırseverlerin desteği ile Vakfımız ve diğer hayır kurumları her alanda faaliyetlerine devam edecektir. Önümüzdeki günler bu faaliyetlerin artacağı süreçler olacaktır. Söz veriyoruz, bugüne kadar ülkemizde ve yurt dışında hep katma değer üreten, gençliğe faydası dokunan, özellikle genç kızların elinden tutan bir Vakıf olduk, bundan sonra da ülkemizin her yerinde, hatta dünyanın çeşitli yerlerinde bizi yine gençlere el uzatırken görmeye devam edeceksiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89