• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 4 °C

TSK: Suriye'de YPG hedefleri vuruldu

TSK: Suriye'de YPG hedefleri vuruldu
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada Suriye'deki Halep kentinin kuzeyindeki Maarrat Umm Hawsh bölgesine dün düzenlediği hava harekatında YPG’ye ait toplam 18 hedefin vurulduğu açıklandı.

TSK tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında Türk jetlerinin 18 YPG hedefini bombaladığı açıklandı. TSK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 ‘‘Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, PYD/PKK'nın yeni kontrol altına aldığı bölgede bulunan 18 hedefe 26 bomba atılmış, PYD/PKK unsurlarınca karargƒh, toplanma/barınma ve silah/mühimmat deposu olarak kullanılan dokuz bina, bir zırhlı araç ikisi silahlı dört araç imha edilmiştir. Harekƒt sonucunda yaklaşık 160-200 PYD/PKK lı unsurunun etkisiz hale getirildiği kıymetlendirilmektedir.’’

Associated Press haber ajansı ise PYD'nin silahlı kanadı YPG komutanlarına dayandırdığı haberde, Türk jetlerinin hava operasyonlarına devam ettiğini ifade etti. Ajansa konuşan bir YPG komutanı hayatını kaybeden YPG'li sayısının 10'dan az olduğunu bildirdi.

Umm Hawsh, Halep vilayetine bağlı bir köy. Azez'in yaklaşık 30 kilometre güneyinde yer alıyor. 2004'te yapılan nüfus sayımında, köy nüfusunun 3 bin olduğu tespit edilmişti.

Hava operasyonlarının düzenlendiği bölge, Türkiye'nin iki ay önce Özgür Suriye Ordusu'nun da desteğiyle başlattığı ve 'Fırat Kalkanı' adı verilen harekâtın gerçekleştiği bölgenin batısında kalıyor.

6702-124.jpg

Türkiye destekli ÖSO güçleri, Cerablus'un alınmasından sonra güneybatıya ilerleyerek önce El Rai, ardından da Dabık kasabalarını IŞİD'in elinden almışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Türkiye'yi tehdit eden unsurların sınıra dayanmasını beklemeden etkisiz hale getirileceğini ifade ederek yeni bir savunma stratejisinin uygulanmasının başladığını ifade etmişti.

Umm Hawsh - El Bab arası 35 km

Erdoğan, bu yeni strateji çerçevesinde 'Fırat Kalkanı' operasyonuyla başlayan askeri ilerlemenin Dabık'ın ardından El Bab ile devam edeceğini de sözlerine eklemişti.

IŞİD'in kontrolünde bulunan El Bab, bugün hava operasyonlarıyla vurulan Umm Hawsh köyünün 35 kilometre doğusunda kalıyor.

Rojava merkezli Hawar Haber Ajansı (ANHA) da düzenlenen hava saldırısını doğrularken, ölü sayısına ilişkin bilgi vermedi.

ANHA, TSK’nin ayrıca Afrin Kantonuna bağlı Dêr Belût, Hemam ve Meydan Ekbis köylerine top atışı yaptığını duyurdu.

Dêr Belût köyüne 13 top isabet ettiği açıklanırken top atışlarının bilançosu hakkında bilgi verilmedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89