• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Diyarbakır 10 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Berlin -2 °C

TBMM Başkanı, Irak Meclisi Başkanı Cuburi ile görüştü

TBMM Başkanı, Irak Meclisi Başkanı Cuburi ile görüştü
TBMM Başkanlık Makamı'nda Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Cuburi ile baş başa görüşen TBMM Başkanı Kahraman, "Irak'ın teröre karşı verdiği mücadelede müspet derecede neticeye ulaşması bizi de çok memnun etmiştir." dedi.

Kahraman, TBMM Başkanlık Makamı'nda Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile yaklaşık bir saat baş başa görüştü. Daha sonra Divan Salonu'nda heyetler arası görüşmeye geçildi.

Burada konuşan Kahraman, Türkiye ve Irak'ın tarihi köklere bağlı iki devlet olduğunu, Irak'ın geçtiği zorluklar sonrasında düzlüğe doğru ilerlemesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

Irak'ın bütünlüğünün ve huzurunun, hem bölgesel hem uluslararası barışın temelini oluşturduğunu ifade eden Kahraman, "Irak'ın teröre karşı verdiği mücadelede de müspet derecede neticeye ulaşması bizi de çok memnun etmiştir. Türkiye'deki terör faaliyetlerine karşı ortak hareketiniz bizi de memnun etmiştir." diye konuştu.

Irak ile her platformda beraberliği sürdüreceklerine değinen Kahraman, "Ümit ederim iki ay sonraki seçimlerde yine güçlü bir kadro ortaya çıkar. Türkiye olarak başarılar dileriz. İleride çok daha güçlü beraberliklerimiz olacaktır. Size ve şahsınızda Irak parlamentosu ile Irak halkına Türk halkının iyi dileklerini sunuyorum." dedi.

"Irak'ın kurtarılmış bölgelerine artık istikrar gelmiştir"

Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ise Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Irak'ın yanında yer almasından dolayı teşekkür etti.

Irak'ın, teröre özellikle DEAŞ ve diğer aşırı uçlara karşı savaşında Türkiye'nin desteğini önemli bulduklarını belirten Cuburi, "İki ülke arasındaki dostluğun ne denli önemli olduğunu ve köklerinin derinlikte olduğunu Türkiye bir kez daha göstermiştir. Irak'a daha fazla su verilmesi ile de bunu göstermiştir." dedi.

Cuburi, şunları söyledi:

"Irak ve Türkiye önemli büyük bir güçtür. İki ülke arasında diyaloğun sürdürülmesinden memnunuz. DEAŞ'ın tahrip ettiği bölgelerin yeniden imarı noktasında biliyoruz ki Türkiye bizim için çok önemli bir taraftır. Türk şirketlerinin bu konuda ün sahibi olduğunu biliyoruz. Yeni dönemde de Türk şirketlerinin Irak'ta önemli rol almasını istiyoruz. Irak'ın kurtarılmış bölgelerine artık istikrar gelmiştir. Bölge insanı özellikle istikrar konusunda elinden gelini yapmaktadır. Kurtarılmış bölgelerin imarının gerçekleşmesi sonrasında hangi etnik grup olursa olsun rahat bir şekilde burada insanların yaşamalarını istemekteyiz. İki ülkenin korunması açısından Irak parlamentosu olarak buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum; Türkiye'ye ve bölgeye zarar verebilecek özellikle PKK gibi terör örgütlerinin orada bulunmasına tamamen karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti ile bu konuda tam iş birliği içerisinde bu işin üstesinden geleceğiz. Irak bilindiği üzere siyasi istikrara yönelik çalışmaktadır. İki ay gibi bir süre sonra seçimler yapılacaktır. Irak bu seçimlere çok önem vermekte ve mümkün olduğu kadar sorunsuz girmek istemektedir. Özellikle DEAŞ gibi terör örgütlerinin teslimine ilişkin konunun önemini biliyoruz. Adaletin en iyi şekilde sağlanması için özellikle müdahil olacağız." (AA)

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89