• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Süleymaniye'de PDK binasına saldırı

Süleymaniye'de PDK binasına saldırı
Süleymaniye'de Kürdistan Demokrat Partisi-PDK binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Dün gece, Süleymaniye'de Kürdistan Demokrat Partisi-PDK binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda 2 kişinin yaralandığı bildirildi. Bir saat içinde iki kez gerçekleştirilen saldırının Kürdistanlı siyasi bir güçle, özellikle de Kürdistan Yurtsever Birliği-YNK ile ilişkisinin olmadığı dile getirildi.

Edinilen bilgilere göre ilk saldırıda kimse zarar görmezken, ikinci saldırı sonucunda 2 kişi yaralandı. Saldırıyı duyan KDP taraftarları saldırıya uğrayan parti binası önünde toplanarak protesto gösterisi yaptılar. 

KDP Süleymaniye Sorumlusu Helo Ehmed Kurde yaptığı açıklamada, YNK bayraklarını taşıyan üç otomobilden PDK binasına ateş açıldığını söyledi.

Öte yandan Rûdaw'a açıklama yapan bir üst düzey PDK sorumlusu, saldırının YNK ile bir ilişkisinin olmadığını, YNK'nin politikasıyla uyuşmadığını söyledi.

YNK'nin kontrolündeki Enformasyon ve Koruma Ajansı Sorumlusu Lahur Şêx Cengi, PDK binasına yapılan saldırıyla kaos yaratılmasının amaçlandığını belirtti. YNK Süleymaniye Sorumlusu Latif Şêx Ömer de yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve "bu saldırı YNK'nin çıkarlarına hizmet etmez" dedi.

Rûdaw'a yaptığı açıklamada saldırı yapanların kaos yaratmak istediklerini, Süleymaniye ve kürdistan Bölgesi'nde huzursuzluk çıkartmayı amaçladıklarını ifade eden Şêx Cengi, "bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Faillerin yakalanması için çalışmaları saldırıdan hemen sonra başlattık" dedi. 

KDP binasına yapılan saldırının uzaktan-yakından YNK ile hiç bir ilişkisinin bulunmadığını söyleyen YNK Süleymaniye Sorumlusu Latif Şêx Ömer, bu saldırının YNK'nin çıkarlarına hizmet etmeyeceğini belirtti. Sêx Ömer, ayrıca saldırının YNK ile bir ilişkisinin bulunmadığını açıklayan PDK yetkililerine de teşekkür etti. 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani Süleymaniye'de yaşanan olaylara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, saldırının planlı bir saldırı olduğunu ve Kürdistanlı bir güçle ilişkisinin bulunmadığını dile getirdi. 

Neçirvan Barzani'nin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: 

"Bu gece PDK Süleymaniye binası önünde kötü bir olay yaşandı. Biz bu olayı Kürdistan'daki demokratik atmosferi bozmaya yönelik bir çaba olarak görüyoruz. Olayın Kürdistanlı hiç bir siyasi tarafla ilişkisi yoktur. 

"Biz tüm kesimlerin emin olmasını isteriz ki güvenlik güçlerini kontrolü sağlamış bulunuyorlar. Süleymaniye Güvenlik Kuruluşları, olayın araştırılmasıyla görevlendirilmişlerdir. Ben Süleymaniye güvenlik güçlerinin olayı araştırma, halkın huzur ve güvenini koruma kudretine sahip olduğuna inanıyorum. 

"Bu nedenle tüm tarafları özellikle de PDK taraftarlarını sükunete, aklı selim davranmaya, güvenlik güçlerine itimat etmeye çağırıyorum. (denge azad)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89