• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Siirt’te kayıp iki kız çocuğu, polislerin evinde bulundu

Siirt’te kayıp iki kız çocuğu, polislerin evinde bulundu
Siirt Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis memurunun 16 ve 18 yaşlarındaki iki kız çocuğunu evlerinde alıkoyduğu ortaya çıktı.

Taraf’tan Bahar Kılıçgedik’in haberine göre, iki gündür kayıp kız çocukları, bir vatandaşın 155’i arayarak, küçük yaştaki kız çocuklarının Bahçelievler Mahallesi Musa Atik Caddesi’ndeki bir adreste zorla tutulduklarını ihbar etmesi ile bulundu. 

Bu ihbar üzerine harekete geçen Siirt Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin baskın yaptığı adreste, TEM’de görevli polis memuru H.E.Ş. ile KOM’da görevli polis memuru T.K.’nın oturduğu tespit edildi.

Haklarında iki gündür kayıp ihbarı bulunan 1997 doğumlu Z.G. ile 1999 doğumlu A.N. isimli kız çocukları da polislerin oturduğu bu evde bulundu. Olayın kısa sürede kentte duyulmasının ardından, iki kız çocuğunun aileleri polislerin yaşadığı evin çevresinde toplandı. Bunun üzerine evin etrafına çok sayıda polis görevlendirilerek, şüpheli polisler apar topar kaldıkları evden çıkartılarak emniyete götürüldü.

HÜRRİYETTEN YOKSUN BIRAKMA İLE SUÇLANDILAR

Emniyet, olayın duyulmaması için, yaşananları meydana gelen bir kavga olarak yansıttı. Haklarında cinsel istismar şüphesi bulunan polis memurları ile ilgili, sadece “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan işlem yapıldı. Kayıp kızlardan A.N.’nin babası T.N., 2 polisten de şikâyetçi olurken, barodan avukat ve Sosyal Hizmetler’den uzmanın istenmediği öğrenildi.

TEM ve KOM’da çalışan polis memurları, olayın ardından başka şubelere tayin edilmesi kentte bulunan STK’ları harekete geçirdi.

POLİSLER AÇIĞA ALINDI

Taraf’a konuşan Siirt İHD Şube Başkanı Zana Aksu, olayın duyulmasının ardından Siirt Valisi ile görüşme yaptıklarını anlattı. Aksu, “Daha önce polislerin sadece görev yerleri değiştirilmişti. Bu tam bir skandaldır. Olayın duyulmasının ardından bizde Siirt Valisi ile görüşme yaptık. Vali, iki polisin açığa alındığını ve müfettiş görevlendirildiğini söyledi” diye konuştu. Dosyanın gizli tutulduğunu, İHD’nin ve Siirt Barosunun dosyaya ulaşamadığını anlatan Aksu, “Dosyayı göremiyoruz. Ne tür işlem yapıldığını da bilmiyoruz. Sosyal Hizmetler, Emniyet’in olayla ilgili herhangi bir uzmanın çağırmadığını, Siirt Barosu da ifade işleminde avukat çağrılmadığını söylüyor” dedi.

“CİNSEL İSTİSMAR VAR”

Aksu, “Çocuklardan birisi 16 yaşında. Her ne kadar ‘hürriyetten yoksun’ işlemi yapılsa da, olayın ‘cinsel istismar’ suçu olduğunu biliyoruz. Ayrıca çocukların psikolog ya da pedagog eşliğinde ifade vermesi gerekiyor. İfade işlemlerinde yasal prosedüre uyulmamış, ya da ifade alınmamış. Her iki uygulamada suçtur” dedi. Aksu, “Sanırım aile konuşmaması için telkin edilmiş. Onun için konuşmuyorlar. Çocukların da devlet tarafından koruma altında alındıklarını öğrendik. Bunun dışında herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Dosyayı görebilme şansımız olursa, olayın her yönüyle soruşturulması için girişimde bulunacağız” dedi. (Taraf)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89