• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 5 °C

SDG: İkinci saldırı Rakka'yı erteler

SDG: İkinci saldırı Rakka'yı erteler
IŞİD'e karşı Rakka taaruzu yaklaşırken, SDG'den açıklama: Türkiye bize saldırmaya devam ederse Rakka'daki operasyonu askıya almak ve kendi topraklarımızı korumak zorunda kalırız.

IŞİD’e karşı Rakka operasyonuna hazırlanan ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG), Türkiye’nin Rojava’ya düzenlediği hava saldırısı hakkında yeni bir açıklama geldi. Bir SDG komutanı, Türkiye’nin yeni saldırı düzenlemesi halinde, gelecek ay hız vermeyi planladıkları Rakka operasyonunu ertelemek zorunda kalacaklarını söyledi.

‘GÜÇLERİMİZİ TÜRKİYE SINIRINA KAYDIRIRIZ’

Rus sitesi Sputnik Arapça’ya konuşan komutan, Rakka’ya önümüzdeki ay girmeyi tasarladıklarını söyleyip şöyle devam etti: “Eğer Türkiye bize saldırmaya devam ederse Rakka’daki operasyonu askıya almak ve kendi topraklarımızı korumak zorunda kalırız. Şu an, olası bir yeni Türk saldırısının tekrarlanmaması için koalisyon güçleriyle görüşüyoruz” dedi.

Adının açıklanmasını istemeyen komutan, ikinci bir saldırı halinde Rakka’ya odaklanmış askerlerini Türkiye sınırına kaydıracakları konusunda IŞİD karşıtı koalisyonu uyardıklarını da belirtti. Komutan, “Bize, Türk tarafıyla bir toplantı düzenleneceğine dair söz verildi ve sonuçlar hakkında bize bilgi verecekler” diye konuştu.

‘RAKKA’YA AMERİKAN TANKLARIYLA GİRECEĞİZ’

SDG komutanı, ABD’nin kendilerine iki gün önce ağır silahlar ve tank verdiğini de açıkladı. Komutan, “İki gün önce, IŞİD’le yaklaşan savaşın parçası olarak ABD bize tank ve ağır silah gönderdi. silahlar Rojava’ya getirildi. Bunlar, Semelka sınır kapısından, Kürdistan Bölgesi üzerinden vagonlarla geldi” dedi. Komutan, “ABD’den aldığımız tankları önümüzdeki ay düzenlenecek Rakka taaruzunda kullanacağız. Geçmişte de tanklarımız vardı ama sayıları azdı ve Amerika’nın tedarik ettiklerinin aksine, durumları iyi değildi” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye salı günü (25 Nisan) sabaha karşı Rojava’da Karaçok Dağı, Federal Kürdistan'da da Şangal Dağı’nda bulunan YPG hedeflerini ‘PKK ile bağlantıları’ gerekçesiyle vurmuştu. ABD’nin YPG’yle Türkiye arasına tampon olmak için sınıra kendi askerlerini ve zırhlı araçlarını yerleştirdiği haberleri gelirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün Şengal ve Karaçok operasyonlarını değerlendirirken “En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz, herkes bunu öğrenecek. Vakti, saati geldiğinde ne yaptığımızı herkes görecek. Bir gece ansızın gelebiliriz” demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89