• BIST 9450.8
  • Altın 2494.844
  • Dolar 32.5924
  • Euro 34.7836
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 7 °C

SBS sonuçlarıyla ilgili açıklama

SBS sonuçlarıyla ilgili açıklama
Milli Eğitim Bakanlığının her dönemde olduğu gibi bu yıl da sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgileri kamuoyu ile anında paylaştığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan ''SBS'de 1544 birincinin gizlendiği'' yönündeki iddialara ilişkin, ''1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda ülkemizin hemen hemen tüm illerinden 500 tam puanı almış öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin tümünün İstanbul'da bulunan bir özel okulu aynı anda tercih etmeleri ihtimal dışı bir durumdur'' denildi.

İDDİALAR YALANLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede ''1544 birinciyi gizlediler'' başlığıyla verilen ve ''Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun emri dolayısıyla seviye belirleme sınavına ilişkin ayrıntıların kamuoyu ile paylaşılmadığı, soruların tamamını doğru yapanların sayısı ve isimlerinin açıklanmadığı...'' ifadelerine yer verilen haberin gerçekleri yansıtmadığı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığının her dönemde olduğu gibi bu yıl da sınav sonuçlarına ilişkin detaylı bilgileri kamuoyu ile anında paylaştığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Nitekim, haberi yapan Habertürk gazetesi, muhabiri de dahil bütün eğitim muhabirlerine seviye belirleme sınavına ilişkin detaylı bilgiler e-posta ortamında gönderilmiştir. Ayrıca 1544 birinci, orta öğretim yerleştirme puanı (OYP) birincisi değil, 8. sınıf SBSpuanı birincisidir.

Resmi orta öğretim kurumlarına yerleştirmede 3 yılın SBS puanı ile yıl sonu başarı puanının birlikte hesaplanmasıyla ortaya çıkan Ortaöğretim Yerleştirme Puanına göre yerleştirme gerçekleştirilmektedir.

Özel orta öğretim kurumlarına yerleştirmede iseTürkiyeÖzel Okullar Birliği Derneği'nin kararı ile 8. sınıf SBS puanı dikkate alınmaktadır. Bu okullara öğrenci yerleştirme işleminde 8. sınıf SBS puanlarının esas alınmasıyla birlikte eşitlik olması durumunda geçmiş yıllara ait SBS puanları ve yaş durumunun dikkate alınacağı ilgili dernek tarafından karara bağlanmıştır. 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği sınavda ülkemizin hemen hemen tüm illerinden 500 tam puanı almış öğrenci bulunmaktadır. Bu öğrencilerin tümünün İstanbul'da bulunan bir özel okulu aynı anda tercih etmeleri ihtimal dışı bir durumdur. Kaldı ki bu yerleştirme yöntemi, tamamıyla ilgili kurumlar tarafından belirlenmiştir.''

''SIRALAMA LİSTESİ BU YIL OLUŞTURULMADI''

Açıklamada, il ve okulların başarı ortalamalarına dayalı olarak bir sıralama listesinin, başarılı, başarısız gibi gereksiz bir takım tartışmalara yol açtığından bu yıl bakanlık tarafından oluşturulmadığı da bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Sınav sonuçlarına göre, okul ve öğrencilerimizin başarılarının artırılmasına yönelik alınacak tedbirler için ilerleyen zaman içerisinde detaylı sınav analiz bilgileri, öğrenci ve okul bazında hazırlanarak ilgili yönetici ve öğretmenlerimizin değerlendirmelerine sunulacaktır.

Durum böyleyken seviye belirleme sınavları (SBS) sonuçlarına, Bakan Çubukçu'nun 'Yasağı Gölge Düşürdü' gibi hiç bir dayanağı olmayan ve tamamen karalama amacı taşıyan ifadelerle sayın Bakanımızı ve bakanlığımızı karalamak suretiyle nasıl bir gazetecilik yapılmak istendiği anlaşılmış değildir.''

Açıklamada, ''velilerin ve öğrencilerin kamuoyunun gerçek dışı bir olaydan yola çıkılarak yapılan haberi dikkate almadan sınav sonuçlarının ve yerleştirmelerin şeffaf bir şekilde yapıldığını bilerek hareket etmeleri'' istendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89