• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Salih Müslim: 'Ankara'nın askeri olmayız'

Salih Müslim: 'Ankara'nın askeri olmayız'
Kobani'de IŞİD'le çatışan YPG'nin siyasi kanadı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim sıcak gündemi değerlendirdi.

Kobani'de IŞİD'le çatışan YPG'nin siyasi kanadı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'ya sert eleştiriler yöneltti, "Şam'da savaşmamızı, sizin yerinize asker olmamızı mı istiyorsunuz?" diye sordu. Güvenli bölgeye de kara harekatına da şiddetle karşı çıkan Müslim, "Dürüstçe yardım etmek istiyorlarsa anti-tank versinler yeter" dedi.

Kobani'de IŞİD'le çatışan YPG'nin siyasi kanadı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim Hürriyet gazetesinden Cansu Çamlıbel'e konuştu, bölgede yaşanan son gelişmeleri ve Türkiye'nin tutumunu değerlendirdi, partisinin Esad rejimi ile olan ilişkisine değindi.

Suriye rejimi ile 2004'ten beri mücadele içinde olduklarını kaydeden Müslim, "Siz kalkıp Halep'te, Şam'da, Ankara'da kol kola gezerken, beraber lahmacun, kebap yerken biz istihbarat bodrumlarında işkenceye maruz kalıyorduk" dedi.

Ankara'nın kendilerine Suriye rejimi ile savaşmaya yönelik telkinlerde bulunduğunu savunan Müslim, "İlla ki gidip Şam'da onlarla savaşmamızı, sizin yerinize asker olmamızı mı istiyorsunuz? Bunu yapmıyoruz. Kürtlerin tarih boyunca yaptığı başkalarının askeri olma sanatını biz bıraktık kardeşim" ifadelerini kullandı.

Esad rejimi ile bir ilişkilerinin olmadığını belirten Müslim, "Biz zaten rejimle savaşarak onları Kürt bölgelerinden çıkarttık. Ankara da bunu iyi biliyor. İlla gidip Şam'da mı savaşmamızı istiyorlar?" diye sordu.

Müslim, TBMM'den geçen tezkere ile ilgili de konuştu, "PYD ile mücadele de bunun parçası" yorumlarına yanıt verdi, "PYD'yi ayırmak ne demek? Sınır çizilmiş, köy ikiye bölünmüş, aileler bölünmüş. Bizim dostluktan başka yolumuz yok" dedi.

Türkiye'nin Kobani'den kaçanlara sınırları açmasını, "akrabanın akrabaya yardımı" olarak yorumlayan Salih Müslim, "Türkiye sadece Erdoğan'ın ülkesi değildir. Bizim akrabalarımız var orada. 'Ben sana yardım ediyorum' demesinler. Akrabalarım bana yardım ediyor. Bize yardıma gelmek isteyenlerin sınırdan geçmesine izin vermiyorlar bugün. Biz stratejik düşünüyoruz. İster istemez beraber yaşayacağız. Ama sen beni köle gibi yaşatmak istiyorsun. Ben köle olmayacağım. Özgürce beraber yaşayabiliriz" diye konuştu.

Türkiye'nin güvenli bölge talebine de değinen Müslim, tek taraflı olursa bunu işgal sayacaklarını belirtti.

Kobani için kara harekatına gerek olmadığı belirten Kürt lider, "Gerçekten dürüstçe yardım etmek istiyorlarsa oradaki insanlarımıza anti-tankları verirlerse başka bir şey yapmalarına gerek yoktur. Kara harekatı işleri daha da bozar, düzeltmez. Kime karşı yapacaklar kara harekatını? IŞİD'e karşı mı yapacaklar? IŞİD İstanbul'da. Kara harekatından önce oradakileri temizlesinler" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89