• BIST 9079.97
  • Altın 2321.592
  • Dolar 32.3302
  • Euro 34.9641
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 8 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 9 °C

Rusya'dan mektuba ilk yanıt

Rusya'dan mektuba ilk yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupla ilgili Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, bunun, "Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturabileceğini" söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'e gönderdiği mektupla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Özür gecikmiş olsa da, bildiğiniz gibi geç olması hiç olmamasından iyidir. Bu zaman içerisinde karşılıklı ilişkilerimiz bazı negatif süreçten geçti, eski güven anlayışı kaybedildi. Yine de, bu mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir."

Rus lider Vladimir Putin'in, uçak düşürme olayının Rusya'nın Türk halkına olan "dostça duygularını" etkilemediğine yönelik açıklamalarını hatırlatan Matviyenko, "Yapılanların farkına varıldığı için bu mektubu sadece olumlu karşılayabiliriz. Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı'na mektubunda özürlerini dile getirdi, hayatını kaybeden pilotun ailesine başsağlığı diledi, durumun düzelmesini istediğini belirterek Rusya ile dostça ilişkilerin düzelmesi için her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirtti" dedi.

Çeçen Cumhurbaşkanı'ndan açıklama

Öte yandan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov da, Instagram hesabından, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektuba ilişkin açıklama yaptı. Kadirov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkemizle bir kez ilişkileri bozmak yerine yüzlerce yıl dostça kalınması gereken büyük bir güç olduğunu bir kez daha kanıtladı. Biz Türkiye'nin zararı tazmin etme ve suçlulara cezalarını verme sorununu çözmeye hazır olduğuna ilişkin niyetleri hayata geçirmesini umuyoruz" dedi. Kadırov, "on binlerce Türk inşaatçının işsiz kalmasına sebep olan endüstrinin çöküşüne rağmen Rus hükümetinin eylemlerinin doğru olduğunu, çünkü Rus vatandaşının canının ve ülkenin onurunun milyarlarla ölçülemeyeceğini" de belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Lideri Putin'e bir mektup daha yazarak düşürülen Rus uçağıyla ilgili üzüntülerini ifade etmişti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İki ülke, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldı" demişti.

Başbakan Binali Yıldırım da, Erdoğan ve Putin'in Çarşamba ya da Perşembe günü telefonda görüşeceğini söylemişti. Yıldırım ayrıca, "Biz üzüntümüzü belirtiyoruz ve gerekirse bu konuda tazminat ödeyeceğimizi söylüyoruz" diye konuşmuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89