• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

Önder: IŞİD de Allah'a inanıyor, siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz?

Önder: IŞİD de Allah'a inanıyor, siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz?
HDP’nin Meclis grup toplantısında konuşan Sırrı Süreyya Önder, "Bir şey tutturmuşlar, 'HDP hayır diyor o halde biz evet demeliyiz.' IŞİD de Allah'a inanıyor, siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz?" diye sordu.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Partilerinin içinde referandumda boykotun tartışıldığı izlenimi oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Önder, "hayır" kampanyası yapacaklarını söyledi. Önder, "Bir şey tutturmuşlar, 'HDP hayır diyor o halde biz evet demeliyiz.' IŞİD de Allah'a inanıyor, siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz?" diye sordu.   

Önder, "Hayır kampanyasının içinde fazla gözükmeyin" anlayışının, "Kürt'ü insandan saymamanın bir dışa vurumu" olduğunu da ifade etti.  

“Üç vakte kadar PYD’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğu ortaya çıkacak”

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD’ye yaslıyoruz” ifadesini hatırlatan Önder, “Figen Yüksekdağ’ın PYD meselesine dair cümlesini suç gibi yutturmaya çalışıyorlar ya, esas PYD’ye yaslanan bundan önceki hükümetti. Bu lafı, gençlerin deyimiyle, atın fava bekleyin. Üç vakte kadar PYD’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğu ortaya çıkacak” dedi.

“HDP tüm bileşenleriyle çözüm odaklı siyasete katkı sunmaya hazır”

Önder, sağlık gerekçesiyle tahliye edilen eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün "Biz de yanlışlar yaptık" diyerek barış çağrısında bulunmasına “Geç olmuştur. Bundan sonra örgütün diz çöküp bu terör faaliyetlerini yapamamasından başka bir düşünce söz konusu değildir” cevabını veren Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un sözlerini hatırlattı. Kimsenin barış ısrarı ve taleplerine, "Artık zamanı geçti" dememesi gerektiğini belirten Önder, şöyle konuştu:

"Bu çizgi ağır bedeller ödedi ama barış için her türlü fedakârlığı yapma eğiliminden ve kararlılığından bir gün olsun vazgeçmedi. Yol yakınken, henüz imkân varken gelin savaş odaklı değil, çözüm odaklı siyasete tekrar dönelim. HDP, tüm bileşenleriyle bu siyasete katkı sunmaya hazır. Biz bu konudaki her türlü rolümüzü oynamaya hazırız. Yaptığınız bu siyasi soykırımdan bir an önce vazgeçmeniz şartıyla biz her türlü çözüm, barış için buradayız. Aynı kararlılıktayız." 

Önder, barış taleplerinin ve ısrarlarının bir aczin ifadesi değil, Türkiye'nin evlatlarına, geleceğine, yarınlarına, ortak vatan inancına duydukları bağlılığın gereği olduğunu ve bundan geri durmayacaklarını söyledi. 

“Milletvekilliğin düşürülmesi için süreçler hızlandırılıyor”

HDP'nin tutuklu milletvekillerinin yargılandığı dosyaların içeriğinin konuşmalardan ibaret olduğunu söyleyen Önder, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerine bir an önce ceza vererek milletvekilliğinin düşürülmesi için süreçlerin hızlandırıldığını, Anayasa Mahkemesinin de yavaşlatıldığını ileri sürdü.  

Önder, "Rakibinin ellerini bağlayıp vuruyor, bakın nasıl dövüyoruz diye caka satıyorlar. Yiğitseniz yoldaşlarımızı bırakın, o zaman görelim. AYM’ye sesleniyoruz. Yarından tezi yok iradenizi ortaya koymak zorundasınız. Meslek onurunuz tüm baskıların üzerindedir, biliyoruz. Direnen, bu zulme 'hayır' diyen CHP'li de olsa, MHP'li de olsa, bizim düşüncemize taban tabana zıt da olsa onunla yan yana, omuz omuza durmaktan ancak onur duyarız" ifadesini kullandı. 

Sırrı Süreyya Önder, şöyle devam etti:

"Bu darbeciler neyi yapacaktıysa, ahlakları da dâhil hepsini onlardan devraldılar ve hepsini daha ağır bir şekilde yapıyorlar. Darbe de olsa ilk akademiye yönelir ve onları ekmeğinden ederdi. İkinci hedefleri kamu çalışanları olurdu. Bunlar da aynısını yapıyorlar. Bütün bilim insanlarımıza ve aşından edilen bütün kamu çalışanlarımıza gelecek olsun diyorum. O gelecek de 17 Nisan günü gelecektir." 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89