• BIST 9530.47
  • Altın 2476.378
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 11 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 4 °C

'Okul sütü' ilk gün zehirledi!

'Okul sütü' ilk gün zehirledi!
Bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır, Antalya, Edirne ve Sivas'ta dağıtılan sütler öğrencilerin zehirlenmesine yol açtı.

Okul öncesi ve ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda okuyan öğrencilere verilmek üzere okullara gönderilen sütler öğrencilere dağıtılmaya başlandı.

Diyarbakır'daki 4 ilköğretim okulunda, Milli Eğitim ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi ile okullara dağıtılan sütten içen 110 öğrencide karın ağrısı ve kusma şikayeti görülünce okullara ambulans gönderildi.  Öğrenciler, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve tedaviye alındı.

37054

Edirne'de de 30'a yakın öğrenci dağıtılan sütlerden içtikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Sivas’ta bazı ilköğretim okullarında, dağıtılan sütleri içen öğrencilerde, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ortaya çıktı. Öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslar ve öğretmenlerin araçlarıyla kentteki hastanelere kaldırıldı.

VALİ TOPRAK: ÇOCUKLAR PSİKOLOJİK OLARAK ETKİLENDİ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olayın sütten kaynaklandığını düşünmediklerini söyledi.

Toprak, “Şu ana kadar herhangi bir problem yok. İstisnası Hürriyet İlköğretim Okulu'nda bir veya birkaç çocuğumuzun mide bulantısı şikayetiyle ortaya çıkan bir olay. Onlar hastaneye götürüldü. Psikolojik olarak diğer çocuklar da bundan etkilendi. Bunlar da hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz'' dedi.

Bazı çocuklara bazı besinlerin dokunabileceğini bildiren Toprak, yumurta ve süt alerjisinin olabileceğini, bazı çocukların da ciddi manada aç kalmış olabileceklerini kaydetti.

‘PROJEYE ZARAR VERMESİN’

Olayın kampanyaya zarar vermemesi gerektiğini belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

“İlk süt dağıtımının sabahında sanki bunun sütten gösterilmesi haksızlık olur. Diyarbakır'da 230 bin çocuğa süt dağıtılıyor. Genellenmesini bu büyük projenin sekteye uğratılmamasını istirham ediyorum. Bu yanlış olur.

Çünkü bu büyük bir proje. Tüm bireylerimizin kemik ve diş yapısını iyi şekle getirebilmek, dengeli ve sağlıklı beslenmesine önemli bir katkı sunabilmek çok önemli. Bu kampanyanın geneline zarar vermemesi lazım. Ola ki bir problem varsa da arkadaşlarımız bunu inceliyor.''

ANTALYA'DA 48 ÖĞRENCİ HASTANELİK

Antalya'da da Hakkı Tatoğlu İlköğretim Okulu'ndan karın ağrısı ve kusma şikayetiyle 30 öğrencinin Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 18 öğrencinin Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Nurullah Bülbüller, hastaneye bir grup öğrencinin dağıtılan sütlerden zehirlendikleri iddiasıyla geldiğini söyledi.

Bülbüller, ''Sadece 2 öğrenci kusma şikayetiyle geldi, diğer öğrencilerde karın ağrısı şikayeti bulunuyor. Kusma şikayetiyle gelen 2 öğrenciye serum takıldı, karın ağrısı şikayetiyle gelen diğer öğrenciler ayakta tedavi edilip gönderildi'' dedi.

BAKAN DİNÇER: DAHA BUGÜN DAĞITTIK

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de iddiaların hatırlatılması üzerine "Sütü daha bugün dağıttık" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89