• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Mithat Sancar: Beşir Hoca, bir tek sözünüz yok mu?

Mithat Sancar: Beşir Hoca, bir tek sözünüz yok mu?
Meclis'te KHK ihraçlarını eleştiren HDP'li Sancar, geçmiş dönemlerde üniversiteden uzaklaştırılan AKP'nin akademisyen milletvekillerine seslendi.

HDP, Meclis Başkanlığı’na kamu çalışanlarının Kanun Hükmünde Kararnamelerle hukuksuzca ihraç edilmesi ve bu ihraçların yarattığı tahribatların tüm yönleriyle araştırılmasına ilişkin önerge verdi. Önerge AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önergenin görüşmeleri sırasında söz alan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, birçok akademisyenin ihraç edildiği son KHK ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akademisyenlerin 28 Şubat’ta da ihraç edildiğini hatırlatan Sancar, AKP’nin 28 Şubat’ta ihraç edilen akademi kökenli milletvekillerine seslendi ve “Siz mağdur olduğunuzda insan hakları var ama sizin sevmedikleriniz haksızlığa uğradığında, onlar terörist” ifadesini kullandı.

İhraç edilen meslektaşlarına da seslenen ve “Bu harami saltanatı bitecek” diyen Sancar, şöyle konuştu:

15 TEMMUZ’LA İLİŞKİSİ NE: ‘Terör’ kelimesini her konuda rahatça ve her kesimi suçlamak için kullanan bu hükûmet, nedense bu uygulamaların tam da terör etkisi yarattığını kabul etmiyor ya da görmek istemiyor. Dün binlerce kamu görevlisi işten çıkarıldı, ihraç edildi. Olağanüstü Hâl niye ilan edildi? 15 Temmuz’daki o kanlı darbe girişiminin etkilerini ortadan kaldırmak için. Peki, bu akademisyenlerin, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkisi nedir?

AK PARTİ’NİN AKADEMİSYEN MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ: Burada 28 Şubatta mağdur edilmiş, haksızlığa uğramış milletvekilleri var. 28 Şubat’tan sonra “Bir Daha Asla!” raporunu hazırladınız. “Bir Daha Asla!” sizin için miydi, herkes için miydi? O zaman da size “mürteci” dediler, “Bunlar Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkacak.” dediler. Beşir Atalay, bir tek sözünüz yok mu Beşir Hoca? Siz atıldığınızda bütün bu demokratlar arkanızda durdu, itiraz etti, başlarında ben vardım. Niye bir sözünüz yok? Ahmet Gündoğdu, neredesin? Talip Küçükcan; kendi 28 Şubat anılarını dramatik bir şekilde anlatmayı seviyor, haklı da çünkü haksızlığa uğradı. Bugün bir sözün yok mu Talip?

SİZ MAĞDUR OLDUĞUNUZDA VAR AMA…: Fatma Benli, İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili, birlikte insan hakları mücadelesi yürüttük. İnsan hakları sadece size yaradığı zaman mı insan hakları olarak kabul edilir? Siz mağdur olduğunuzda insan hakları var ama sizin sevmedikleriniz, size muhalif olanlar haksızlığa uğradığında yok; onlara insan hakları işlemez, onlar terörist. Ya, size de “terörist” dediler, daha beterini yaptılar. O zaman yapılan haksızlıklara itiraz etti vicdanlı, dürüst, demokrat insanlar. Bu insanların bir kısmı bugün üniversiteden uzaklaştırıldı. Naci (Bostancı) Hoca o dönem üniversitedeydi, gayet iyi biliyor. Ya, bu insanlarla ilgili bir sözünüz yok mu?

28 ŞUBAT’I SAVUNAN VAR MI: Bu yapılanın adı açıktır: Bu bir terördür, açık ve net terördür, sindirme eylemidir. “Terörle mücadele” adı altında toplumu bölen, toplumun yarısını düşman ilan eden anlayış, kendi önünde itiraz eden kimse bırakmak istemiyor. Bütün muhalifleri tasfiye etmeyi aklına koymuş, bu muhalifleri gözüne kestirmiş görünüyor. Bunu yapanlar bugüne kadar başarı sağladılar mı? 28 Şubat bin yıl sürmeyecek miydi? Bugün 28 Şubat’ı savunabilen var mı? Ama 28 Şubat hikâyeleriyle bugün efsaneler yaratmaya çalışanların da bir vicdan borcu yok mu? Haksızlığa eşit olarak karşı çıkmadıkça, yapılan, sadece kendi hakkına sahip çıkmaksa, bu, ikiyüzlülüktür; yapılan, emek ve gelecek haramiliğidir. Bu insanların emekleri çalınıyor, bu ülkenin geleceği çalınıyor.

ASLA BOYUN EĞMEYİN: Buradan, meslektaşı olmaktan onur duyduğum bütün bu arkadaşlara, öğrencim olmalarından gurur duyduğum bütün arkadaşlara sesleniyorum. Asla boyun eğmeyin. Bu harami saltanatı bitecek. İsterdim ki bunu yirmi yıl önce yaşayan AKP sıralarındaki arkadaşlar bizden önce söylesinler, çıksınlar itiraz etsinler. Kimse boyun eğmesin, bu saltanat bitecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89